Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gyerekek kedvence mégis áldozatául esik a Fidesznek?

A Koncz Ferenc országgyűlési képviselő (Fidesz), Szerencs polgármestere kedden benyújtott egy módosító indítványt a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslathoz. A módosító szerint nem tartozna a hamburgeradó által sújtott termékek körébe a kakaópor akkor, ha az rendeltetésszerűen higított formában fogyasztandó és az így elkészített termék cukortartalma nem éri el 100 grammonként a 40 grammot, tehát a 40%-ot - adta hírül az MTI.

Kép: vintageadbrowser.com

2 Tovább

Kövér a gyereked? Adózz többet!

Az elhízott gyerekek egészségügyi problémáira számos tanulmány, kutatás, akció hívja fel a szülők figyelmét. Illinois állam azonban a kampányok helyett drasztikusabb lépést tervez: megadóztatná a kövér gyerekek szüleit.

A szülők felelőssége, ha elhízott a gyerekük - vélekedik Shane Cultra szenátor, aki ezért azt javasolja, vegyék el azoktól a szülőktől az adójóváírás lehetőségét (átlagosan 2000 dollárt), akik kövér gyereket nevelnek. Egyelőre csak egy meglebegtetett ötletről van szó, mellyel megpróbálnák visszaszorítani az államban tapasztalható növekedését a túlsúlyos gyerekek számának.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek