Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Iskola a mozgáskorlátozott gyerekek esélyegyenlőségéért: a budapesti Mozgásjavító

Magyarországon több alapítványi, egyesületi iskola is működik, ahol mozgássérült gyerekekkel foglalkoznak. A budapesti Mozgásjavító Gyermek és Ifjúsági Központ az egyetlen olyan speciális intézmény, amely az óvodai, az általános és a középiskolai közoktatási szakaszokat egymásba fűzi.

A felújított Medgyes-ház a Mexikói úton (Helinova)

0 Tovább

Az ép és a végtaghiányos gyereknek is jó, ha együtt tanulnak

Az "EGYÜTT" - Párbeszéd a különbözők együttműködéséről program kerekasztalának meghívott vendége volt Lányi Marietta, a Gyermekek Háza pedagógiai vezetője. A Gyermekek Háza nyolc évfolyamos általános iskola, mely az 1991/1992-es tanévben kezdte meg működését. Az integrált nevelés során az ép és a sajátos nevelési igényű tanulók közösen vesznek részt az iskola életében. Lányi Mariettát az integráció sikerességéről kérdeztük.

0 Tovább

„Aki nyomorék, miért megy úszni?”

A magyar közoktatás legkiszolgáltatottabbjai a fogyatékosok. Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala és a Vizuális Világ Alapítvány, hogy ráirányítsa a figyelmet a különbözőséggel élők helyzetére, egy eseménysorozatot indított el június 20-án. Az "EGYÜTT" - Párbeszéd a különbözők együttműködéséről program első rendezvényén volt az ősbemutatója a Társas játék - Elliot Aronsonnal c. dokumentumfilmnek, mely a neves pszichológus 2009-es magyarországi látogatást dolgozza fel, ezzel párhuzamosan pedig az integrációban lévő lehetőségekből mutat meg egy szeletet.

1 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek