Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Horrorfilmek trélerjei sokkolták a gyerekeket egy moziban

Egy animációs film előtt Az ördög benned lakozik és a A szellemlovas: A bosszú ereje filmek előzetesét vetítették egy dél-londoni moziban. A 15 éves kor alatt nem ajánlott filmek trélerjei véletlenül futottak le a Shrek népszerű karakterével készült animáció, a Csizmás, a kandúr előtt. Az ördög benned lakozik egy found footage horror az ördögűzésről, a démoni megszállásról. A szellemlovas: A bosszú ereje egy Nicolas Cage főszereplésével készült képregény-adaptáció, amelyben a megátkozott Cage egy lángoló fejű démonná válik, és felveszi a harcot a Sátánnal.

0 Tovább

Mától nyilvános az új alaptanterv tervezete

A Nemzeti alaptanterv (NAT) szakmai tervezetét bárki elolvashatja, egy hónapon át folytatnak róla társadalmi vitát. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára szerint az egyik legsúlyosabb hibája és egyben leggyorsabban javítandó területe a közoktatásnak, hogy nem tisztázott pontosan, mit kell tanítani az iskolákban. A szövegtervezet február 6. és március 2. között érhető el az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján.

Az előző hét híreit szemléztük.

0 Tovább

Újraértelmezett zombik és szuperhősök - animációs filmek 2012 második felében

Az év második felében animációs horrorok és thrillerek érkeznek, és kiderül az is, hogyan áll a szuperhős szerep a világ megmentésért harcoló Mikulásnak. Új Tim Burtont, Jégkorszakot és Ózt is hoz 2012.

A Jégkorszakban 4-ben ezúttal a kontinensek vándorlása ad okot az izgalomra: Steve Martino és Mike Thurmeiera filmjében, a Continental Drift című részben egy jéghegyen utazva kerülnek izgalmas kalandokba a már jól ismert hősök, és persze a kimaradhatatlan motkányjelenetek sem fognak hiányozni. A Blue Sky produkcióját július 12-én mutatják be a magyar mozikban.

0 Tovább

Furcsa manók, nagy klasszikusok – animációs filmek 2012 nyaráig

2012 első felében főleg könyvadaptációkat feldolgozó animációs filmeket mutatnak be. Ahol lehet tudni a magyar bemutató időpontját, feltüntettük.

Ma mutatják be az amerikai mozikban a Disney 1991-es klasszikusát, a Szépség és a Szörnyeteget, de ezúttal 3D-ben. Gary Trousdale és Kirk Wise rendezők filmjének magyar bemutatója február 16-án lesz.


0 Tovább

Megvannak az év legjobb brit gyerekműsorai

Vasárnap tartották a British Academy Children's Awards (a BAFTA gyerekprodukcióknak alapított díjainak) 2011-es gáláját Londonban, melyen a gyerekeknek készült televíziós és filmes produkciókat, videójátékokat, illetve az őket megcélzó online médiát ismerték el.

0 Tovább

Népszerű rajzfilmekkel spórol az RTL Klub

A hétvégi Kölyökklub mellett februártól hétköznap reggelenként is lesz gyerekeknek szóló műsor az RTL Klubon. A napokban elbúcsúzó Reggeli helyét 2012 februárjától - a Csak Csajok és a Reflektor mellett - egy egyórás rajzfilmblokk veszi át - írja sajtóközleményében a csatorna. A Kölyökklubban a Hupikék törpikék, a Tom & Jerry, a Frédi és Béni, a Garfield, a Hello Kitty és a Kisvakond mellett a Star Wars - A klónok háborúja, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Pindur Pandúrok és a Boci és Pipi epizódjait sugározzák majd.

0 Tovább

A magyar animációs film új nemzedéke

Az Egyszervolt.hu és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animációs tanszéke először 2008-ban dolgozott együtt az ún. Versfilmek projekten. Az Egyszervolt.hu szerkesztősége ismert szerzők verseiből és verses gyerekdalokból készített egy bővebb összeállítást, melyből a MOME hallgatói választhattak egyet-egyet, melyet animációs filmként dolgoztak fel. A leendő rajzfilmrendezők Fülöp József és M. Tóth Géza szakmai felügyelete alatt filmesítették meg a verseket. A hallgatóknak egyedül a szakmai kritériumoknak kellett megfelelniük, egyébként teljesen szabad kezet kaptak. A közös vállalkozás sikerén felbuzdulva 2010-ben újabb versfilmek születtek, így számuk 28-ra bővült.

Képkocka Gellár Csaba animációs filmjéból, a Béka-partiból (2008)

0 Tovább

Új sikersorozattal jön a Cartoon Network

A hétvégén mutatta be Budapesten a Cartoon Network az első európai gyártású produkcióját, a Gumball csodálatos világát. A sorozatot Benjamin Bocquelet tervezte és írta, a rendező pedig a BAFTA-díjas Mic Graves. A Gumball sajátos technikával készült - a 2D és 3D animációt ötvözi élő képekkel -, és bár a gyártás európai, maga az animációs komédia nagyon is "cartoonnetworkös", nagyon is amerikai.

0 Tovább

Diafilmből mesekönyv: varázsukat vesztett filmkockák?

Az első diafilmek propaganda- és oktatócéllal készültek a második világháború után, és csak évekkel később jelentek meg a mesetekercsek. A régióban a diafilmek népszerűsége a '80-as években kezdett megtörni. Az 1954-ben alapított Magyar Diafilmgyártó Vállalat a '90-es évek végéig bírta. Ekkor magánkézbe került, és azóta jogutódja, a Diafilmgyártó Kft. készíti és forgalmazza a "szocializmus házimoziját". A 2000-es években a kereslet ismét fellendült a mesetekercsek iránt, és bár a Diafilmgyártó kínálatában még mindig sok a klasszikus, múltidéző diafilm, új sikermeséket is feldolgoztak (például Bartos Erika Bogyó és Babócá-ját és Berg Judit Maszat-ját).

A néhány újdonság ellenére azonban a Diafilmgyártó Kft. láthatóan ragaszkodik a nosztalgikus tekercsekhez: bár néhányat újrarajzoltattak, többségében a szocializmus évtizedeinek illusztrációi köszönnek vissza a diákról. Az abszolút retró diafilm így akár egy kis művészettörténeti kalauz is lehet a gyerekek számára.

Most szeptemberben a Diafilmgyártó Kft. egy mesekönyvsorozatot is útjára indított, melyben régi mesetekercsek jelennek meg nyomtatásban.

1 Tovább

Rajzfilmmel ösztönöznék gyilkolásra a gyerekeket

Gyermekeknek szóló animációs filmet készít az al-Kaida terrorszervezetnek az Arab-félszigeten tevékenykedő szárnya azzal a céllal, hogy harcra buzdítsa a fiatalokat. A film "hőstetteket", köztük "harci cselekményeket" fog bemutatni, célja pedig az, hogy a "fiatalokat és a gyermekeket az iszlám dzsihád tanainak a követésére ösztökélje" - írja a Hír24.

Nem ez lenne az első terrorizmust népszerűsítő médiatermék. Egy éve jelent meg az al-Kaidának angol nyelvű tinimagazinja, az Inspire, melyben többek között olyan cikkek szerepelnek, mint az, hogyan készítsünk az otthoni konyhában bombát. A nőknek pedig szintén egy szélsőséges csoport készített internetes lapot a nyugati magazinok mintájára: az Al-Shamikha (kb. 'A fenséges nő') például öngyilkos merényletekhez és a tökéletes pasi meghódításához ad tippeket.

Az Inspire 2010. júniusban megjelent számának címlapja

1 Tovább
«
12

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek