Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tankönyv helyett iPadből tanulnak a gyerekek?

Nemrég írtunk arról, hogy az Egyesült Államok iskoláiban a folyó kézírás tanítását a gépelésé váltja fel. A technikai fejlődésre reagáló oktatásban mindinkább a digitális tankönyvek, táblagépek veszik majd át a tankönyvek és az írószerek helyét - legalábbis erre engednek következtetni a közelmúlt változásai, melyekből most néhány példát mutatunk be.

(Kép: Joshua Lott/The New York Times)

4 Tovább

Az első gyerekmagazin iPad-re

A Timbuktuval megérkezett az első iPad-re tervezett interaktív gyerekmagazin is. A készítők szerint a Timbuktu a képzeletet és a technológiát egyesíti, célja, hogy a hírekről, érdekességekről az oktatás egyik legújabb módszerével tájékoztassa a gyerekeket. A Timbuktu arculatát a 27 éves milánói illusztrátor, Olimpia Zagnoli készítette, aki többek között a New York Timesnak és a Yale University Art Gallery-nek is dolgozott már.

A készítők abból a feltételezésből indultak ki, hogy a gyerekek ki vannak éhezve a tudásra, különösen, ha azt szórakozva szerezhetik meg. A Timbuktu dizájnja a most divatos egyszerű formákat és élénk színeket egyesíti. Az első szám központi témája a jég birodalma, de érdekes adatokat közöl például Indiáról is.

A Timbuktu első száma ingyenesen letölthető az iTunes-on.

Screenshotok a Timbuktuból:

0 Tovább

A legjobb virtuális gyerekkönyvek

Az egyre olcsóbb, gyerekeknek készült IPad-es alkalmazások között találni egészen zseniális, interaktív darabokat és szinte csak szkennelt lapokból álló mesekönyveket is. A New York Times Gadgetwise blogja összeállított egy listát a legjobb, legnépszerűbb virtuális gyerekkönyvekből. Az mindenesetre megállapítható, hogy a legjobbak nem feltétlenül a legszebbek...

A NYTimes teljes listája, amiből válogattunk, itt olvasható.

2 éves kortól

Go, Clifford, Go!

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek