Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cuki húsvéti játékok gyerekeknek

Az alábbi két online játékkal kíván a Gyerekszemle blog boldog húsvétot!

Az Orisinal flashjátékokért régóta rajongunk, a Carrot Trackben az össze-vissza rohangáló kiskutyákat kell fékentartani, hogy a nyuszi minél több répát gyűjthessen be.

0 Tovább

Társasjáték-ajánló: Nénik a törülközők alatt

Társasjáték-ajánló sorozatunkban most a Marbushka Játék Manufaktúra legújabb darabját, a Nénik a törölközők alattot mutatjuk be. A Marbushka társasjátékai a jól ismert alapszabályokat variálják: a torpedó (pl. Bújócska a városban), a ki-nevet-a-végén (pl. Kalóz sziget) vagy a memóriajátékok (pl. Huh, mi van a szekrényben?) logikájára építő társasaikat igazán különlegessé a kidolgozásuk teszi. A manufaktúra csak természetes anyagokkal dolgozik, Bohony Beatrix illusztrációinak köszönhetően pedig a termékek különlegesen szépek is.

A Nénik a törölközők alatt alapszituációja a kiadó szerint Bohony Beatrix gyerekkori emlékén alapszik, amikor a nagymamáját kísérte a fodrászhoz, ahol néha nehéz volt egyértelműen megmondani, hogy a sok búra és törölköző alatti hölgy közül ki is a nagyi. Hogy az unalmas várakozást feldobja, fagyizni ment, mikor pedig visszaért a fodrászatba, meg kellett találnia a nagyit a sok törölközős fej között.

0 Tovább

Kortárs változatok építőkockára

Fa építőkockája szinte mindenkinek volt, és ma is sokan beszerzik a gyerekeiknek. Összeszedtük néhány dizájnerek által újragondolt változatát a megunhatatlan klasszikusnak.

Kevés formából bármit

Az Ukoonto építőszettje ugyan nem újít különösebben a fakockákon, viszont éppen az egyszerűsége teszi különlegessé. A hatféle alakú, festetlen kockák emiatt sokféleképpen kombinálhatóak.

Színesrúd fából

Az iskolai színesrúdkészletre emlékeztet ez az arányokat gyakoroltató építőkocka, ami a kreatitást és a matematikai gondolkodást ötvözi.

1 Tovább

Játékos tanulás az iskolában: szoftver a NAT-hoz

Tegnap mutatták be az egyszervolt.hu fejlesztését, az OKOS DOBOZ névre keresztelt oktatási segédprogramot. Ez a NAT követelményeit alapul vevő szoftver 1-4. osztályig hat tantárgy kapcsán (matematika, olvasás, nyelvtan, vizuális kultúra, környezettan, énekzene) négy kompetencia-területet fejleszt, közel 1000 alfeladattal. Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkára szerint a szoftver segíthet abban, hogy "a gyerekek boldogabbak legyenek az iskolában".

A bemutatón a felszólalok hangsúlyozták, hogy az OKOS DOBOZ előnye, hogy játszva tanítja, gyakoroltatja az adott tárgyat a gyerekekkel, miközben a digitális eszközhasználatot is tudatosítja. Vagyis a szoftver az edutainment metodikáját követi, népszerűsíti, összhangban az Európai Unió Innovatív Európa programjának célkitűzéseivel. A bemutatón ismertetett tapasztalatok szerint pedig imádják a gyerekek.

Matekfeladat 1. osztályosoknak

0 Tovább

A hét hírei: oktatási reformok, adománygyűjtések, felmérések

A kormány és a gyerekek

  • Vélhetően nem kerül bele a gyerekek után járó plusz szavazati jog az alkotmánytervezetbe. Az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottság fideszes elnöke, Gulyás Gergely Bécsben azt mondta: a mind ez ideig visszaérkezett több mint nyolcszázezer kérdőív alapján ezt kevesen támogatták.
  • Tankötelezettség: téves diagnózis, hibás terápia a kormány javaslata - részletes pro és kontra összefoglaló a tankötelezettségi korhatár 15 évre való leszállításáról.
  • Hoffmann Rózsa: a tankötelezettség korhatárát a közoktatási törvény szabályozza majd, annak elfogadásáig és a partnerek meggyőzéség pedig még van idő. Az államtitkár úgy látja, hogy a vezető politikusok inkább a 16 éves korhatár felé hajlanak.


Adományok és akciók

A Lindt aukcióján ilyen, Roger Federer aláírásával ellátott porcelán nyúlra lehet majd licitálni.

0 Tovább

A hét hírei: tankötelezettség, díjak, bemutatók

Oktatás/nevelés

0 Tovább

Bizarr babák a '60-as, '70-es évekből

Ezek a babák kimaradtak a bizarr játékokról szóló posztból, mert külön fejezetet érdemelnek. Zavarba ejtő játékbabák következnek a '60-as, '70-es évek fordulójáról.

Kép: ~Jo~

0 Tovább

Itt a tavasz: etess katicát!

Bár az idő még mindig nem az igazi, legalább a meteorológiai tavasz megérkezett a mai nappal. Ennek örömére egy katicás Pacman-játékot ajánlunk. A játék alapsztorija szerint katicánk éppen most ébredt a téli álomból, és nagyon éhes. Az ínycsiklandó levéltetvekért azonban meg kell küzdenie: a hangyák elszántan védelmezik az élelmüket termelő tetveket.

0 Tovább

A hét hírei: válságok a közoktatásban, még több tévé gyerekeknek

Testi-lelki egészség

Kultúra

0 Tovább

Készíts saját képregényt!

Korábban már ajánlottunk egy képeskönyvkészítő programot. Most olyan igyenes online alkalmazásokat válogattunk, melyekkel képregényeket hozhatunk létre.

A Marveltől három képregénykészítő programmal is játszhatunk. Az egyikkel, a Superhero Avatar Creatorrel a kiadó népszerű szuperhőseinek (pl. Pókember, Rozsomák, Elektra, Hulk) elemeiből kombinálhatjuk saját karakterünket.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek