Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Készülj a halloweenre!

Régen volt már ingyen letölthető és kinyomtatható kreatívos posztunk - most picit pótoljuk. A sablonokért kattintsatok a képekre!

Öltöztethető babák a Babalisme-től:

0 Tovább

Készíts őszi levelekből cuki állatokat!

Egy nagyon jópofa válogatást találtunk: a lehullott őszi levelek felhasználásához adnak ötleteket ezek a különböző levelekből, termésekből papír és ragasztó segítségével készült képek.

0 Tovább

Kreatív karácsonyi csomagolás

Lassan be kell csomagolni az ajándékokat, néhány egyszerű és ötletes megoldást gyűjtöttünk össze, melyekhez papíron, ollón és egy kis ragasztón kívül semmi másra nincs szükség.

Ingyen letölthető ajándékkísérőket találhatunk ezen az oldalon, amit a nagyobb gyerekek ki is vagdoshatnak:

Karácsony környékén a szokásosnál is több reklámkiadvány árasztja el a postaládákat. Ezekből színes csomagkísérő masnit készíthetünk:

0 Tovább

Create: oldd meg, építsd, színezd!

Viszonylag kevés az olyan Mac- és PC-játék, mellyel egy nagy kiadó a kisebb gyerekeket célozza meg. Az EA Gamesnél most megjelent Create viszont egy ilyen játék: színes, békés, a kreativitásunkat és a logikánkat is fejleszti.

A világ egyik legnagyobb kiadója, az EA márkanév jól ismert a vásárlóknak, a Sony Little Big Planetjára talán túlságosan is hasonlító Create azonban meglehetősen alulteljesít - főleg, ha valaki ismeri a konkurenciától említett korábbi játékot. Kevés lehetőség van a grafikai beállításra: a felbontáson túl semmit nem állíthatunk, ami alapvetően nem lenne gond, ha az élsimítás magasabb fokú lenne. A ma kapható játékok mellett kifejezetten zavaróak lehetnek a töredezett körvonalak. Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy elsősorban gyerekeknek készült játék esetében ritkábban fordul elő, hogy olyan gépen játszanak majd vele, amiben profi videókártya van. A játék mentségére fel lehet hozni azt is, hogy hamarosan konzolon is megjelenik, lehet, hogy a grafikát inkább arra optimalizálták. Mindenesetre a recés vonalakért a Create vidám színekkel és sokféle textúrával igyekszik kárpótolni játékosát.

A Create doboza szerint a játék 3 éves kortól ajánlott. Ha viszont nem akarunk a gyerek önbecsülésébe belegázolni, akkor 7 éves kor alatt nem engedjük, hogy kipróbálja - egyébként sem biztos, hogy három évesen már számítógépre kellene szoktatni a gyereket... A Create lényege, hogy különböző akadályokon vigyünk át tárgyakat, jutassunk át kész vagy magunk által felépített járműveket a célba. Ebben különböző eszközök segítenek (például lufik, rakéták, kerekek, építési elemek, szélmalmok), melyeket egy-egy pálya teljesítése után szerez meg a játékos, hogy aztán kedve szerint használhasson fel belőlük. Ahhoz azonban, hogy elkezdhessünk játszani, abszolválni kell a hosszú bevezetőt (alapvető információkkal), és aztán egy szintén nem túl rövid oktatójátékot is, hogy a kicsit bonyolult menürendszerben is eligazodjunk. A játék további részeiben is nagyon sok a szöveges instrukció, ezért az olvasni még nem tudó gyerekek családjának érdemes lélekben felkészülni arra, hogy szórakozás előtt jelentős időt kell a tanulásra fordítani.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek