Viszonylag kevés az olyan Mac- és PC-játék, mellyel egy nagy kiadó a kisebb gyerekeket célozza meg. Az EA Gamesnél most megjelent Create viszont egy ilyen játék: színes, békés, a kreativitásunkat és a logikánkat is fejleszti.

A világ egyik legnagyobb kiadója, az EA márkanév jól ismert a vásárlóknak, a Sony Little Big Planetjára talán túlságosan is hasonlító Create azonban meglehetősen alulteljesít - főleg, ha valaki ismeri a konkurenciától említett korábbi játékot. Kevés lehetőség van a grafikai beállításra: a felbontáson túl semmit nem állíthatunk, ami alapvetően nem lenne gond, ha az élsimítás magasabb fokú lenne. A ma kapható játékok mellett kifejezetten zavaróak lehetnek a töredezett körvonalak. Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy elsősorban gyerekeknek készült játék esetében ritkábban fordul elő, hogy olyan gépen játszanak majd vele, amiben profi videókártya van. A játék mentségére fel lehet hozni azt is, hogy hamarosan konzolon is megjelenik, lehet, hogy a grafikát inkább arra optimalizálták. Mindenesetre a recés vonalakért a Create vidám színekkel és sokféle textúrával igyekszik kárpótolni játékosát.

A Create doboza szerint a játék 3 éves kortól ajánlott. Ha viszont nem akarunk a gyerek önbecsülésébe belegázolni, akkor 7 éves kor alatt nem engedjük, hogy kipróbálja - egyébként sem biztos, hogy három évesen már számítógépre kellene szoktatni a gyereket... A Create lényege, hogy különböző akadályokon vigyünk át tárgyakat, jutassunk át kész vagy magunk által felépített járműveket a célba. Ebben különböző eszközök segítenek (például lufik, rakéták, kerekek, építési elemek, szélmalmok), melyeket egy-egy pálya teljesítése után szerez meg a játékos, hogy aztán kedve szerint használhasson fel belőlük. Ahhoz azonban, hogy elkezdhessünk játszani, abszolválni kell a hosszú bevezetőt (alapvető információkkal), és aztán egy szintén nem túl rövid oktatójátékot is, hogy a kicsit bonyolult menürendszerben is eligazodjunk. A játék további részeiben is nagyon sok a szöveges instrukció, ezért az olvasni még nem tudó gyerekek családjának érdemes lélekben felkészülni arra, hogy szórakozás előtt jelentős időt kell a tanulásra fordítani.