Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mutatványosok és a mozi kereszteződése: a papírszínház

A látványos mesélés egyik legismertebb módja a diafilmezés - de ha őszinték akarunk lenni, az elsötétített szobák falaira így leginkább a szocializmus giccsét lehet kivetíteni, a tekercsválaszték csak lassan újul, a kortárs vagy izgalmasabb illusztrációkat biztosan nem a diafilmek között kell keresni. Ami hiányzik a diafilmből, azt pótolja a kamishibai, azaz a papírszínház.

2 Tovább

Továbbfejlesztett LEGO Japánból

A japán MUJI már több olyan sorozatot is készített, melyben a LEGO és a papír kombinálásából különböző figurákat építhetünk. A MUJI kreatív csomagjai csak néhány országban kaphatók (pl. Olaszországban, Franciaországban, Hongkongban). Érdekes kísérlet, kíváncsiak lennénk, a magyar legózók hogyan fogadnák.

0 Tovább

Aranyos papírjátékok könnyen, gyorsan

A tanult papírhajtogatós trükkök közül nekem mára csak a pénztárca maradt meg, és ez sem igazán látványos, pláne nem sokadszorra. A papírállatok mindig nagyon tetszettek, de a több oldalnyi útmutatások miatt nem nagyon próbálkoztam – meg persze különböző színű és minőségű papír sincs itthon. Éppen ezért nálunk nagyon beváltak a netről letölthető és nyomtatható sablonok, melyek elkészítéséhez nem kell különösebben gyakorlottnak lenni, de egy hobbiboltnyi készletet sem kell tartani hozzájuk otthon. A/4-es lap, olló, ragasztó, néhány hajtás – és kész is van a tehén, a pingvin vagy a tigris.

Tipp: ha nincs színes nyomtató, vagy kreatívabbá akarjuk tenni a feladatot, a kivágott sablonok üres oldalát a gyerekek is megrajzolhatják, kiszínezhetik.

(A képekre kattintva a nyomtatható .pdf jelenik meg.)

 

 

Ha úgy érezzük, ezek nem igazán jelentenének kihívást a családnak, bonyolíthatjuk dinoszaurusszal, szörnnyel.

Egyszerű, kedves dobozalakú állatokat, járműveket találunk a Paper Box World oldalon.

A net persze tele van hasonló sablonokkal, a ’paper toys’ vagy a 'papercraft' szavakra keresve rengeteg lehetőségből válogathatunk.

4 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek