Gyermekeknek szóló animációs filmet készít az al-Kaida terrorszervezetnek az Arab-félszigeten tevékenykedő szárnya azzal a céllal, hogy harcra buzdítsa a fiatalokat. A film "hőstetteket", köztük "harci cselekményeket" fog bemutatni, célja pedig az, hogy a "fiatalokat és a gyermekeket az iszlám dzsihád tanainak a követésére ösztökélje" - írja a Hír24.

Nem ez lenne az első terrorizmust népszerűsítő médiatermék. Egy éve jelent meg az al-Kaidának angol nyelvű tinimagazinja, az Inspire, melyben többek között olyan cikkek szerepelnek, mint az, hogyan készítsünk az otthoni konyhában bombát. A nőknek pedig szintén egy szélsőséges csoport készített internetes lapot a nyugati magazinok mintájára: az Al-Shamikha (kb. 'A fenséges nő') például öngyilkos merényletekhez és a tökéletes pasi meghódításához ad tippeket.

Az Inspire 2010. júniusban megjelent számának címlapja

1 Megjegyzés | 0 Reblogolom |
0 |

A Washington Post külön cikkben magyarázta el a gyerekeknek, mit is jelent Oszama bin Laden halála. A The Fine Brothers videószerkesztői viszont a gyerekeket kérdezték meg, ők mit gondolnak bin Ladenről és a terrorizmus elleni harcról. A megkérdezett gyerekek jó része 2001. szeptember 11-én még beszélni sem tudott, vagy még meg sem született.

0 Megjegyzés | 0 Reblogolom |
0 |

Oszama bin Laden haláláról - gyerekeknek

Bin Laden halála szimbolikus jelentőségű az Egyesült Államoknak, éppen ezért nem lehet, hogy a gyerekek ne tudják, mit ünnepelnek az utcákon, és miért mutogatják a tévében ugyanazt az embert és házát folyamatosan.

A Washington Post "legfiatalabb olvasóinak" írt cikket, azoknak, akik esetleg nem értenék, miért ünneplik Oszama bin Laden halálát. A KidsPost a terrorizmus elleni harcot és bin Laden szerepét az al-Kaidán belül hat kérdésben, tankönyvszerűen mutatja be azoknak a gyerekeknek, akik vagy nagyon kicsik voltak 2001. szeptember 11-én, vagy még nem is éltek akkor. Vagyis a cikk alig 10 éves gyerekeknek is készült.

1 Megjegyzés | 0 Reblogolom |
0 |

Kérdésed van? Írj!

gyerekszemle [kukac] gmail [pont] com

Kövess a Facebookon is!Hirdetés

Feedek

Utolsó kommentek

Olvasóim

karatedog panyiszabolcs Bódi Tamás vargabetti banyácska RosaRugosa bölcs kiskertész arthurdent MamaGuru oldala vkorsi Neterka kisbeka szekeresk treza Lacxox