Ez a hét izgalmasnak ígérkezik a gyerekkönyvek és a gyerekfolyóiratok kedvelőinek. November 19-én, péntenek 16 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban megismerkedhetnek a Csodaceruza, a Szitakötő, a Kincskereső és a Dörmögő Dömötör újságokkal. A program ráadásul gondol a kamaszokra is: versírásra buzdítják őket, és olvasósarkot alakítanak ki nekik.

Szintén pénteken, de 17 órakor a Nyitott Műhelyben mutatják be Tandori Dezső régi-új könyvét, a sokadik kiadását megérő, mackókról és verebekről szóló a Medvék minden mennyiségben című verskötetet. A verseket Agócs Írisz csetlő-botló mackói illusztrálják.

A Medvék minden mennyiségben bemutatóján Both Gabi beszélget Agócs Írisszel, Kovács Eszter szerkesztővel és Harcos Bálint költővel, íróval. Tandori medveverseiből Hannus Zoltán színész olvas fel.

 

November 20-án, szombaton délelőtt 11 órakor a Pozsonyi Pagonyban Varró Dani új mondókakötete debütál, az Akinek a lába hatos. Itt a szerző fogja előadni verseit, mondókáit. Varró Danival és a kötet illusztrátorával, Maros Krisztinával Gévai Csilla beszélget.

Ugyancsak szombaton, szintén a Pagony könyvesboltjában mutatjak be délután 4 órakor Menyhért Anna író és Balogh Andrea illusztrátor közös könyvét, A kis ló kalandjait.