Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kísérlet gyerekfolyóiratra

Megújult a Csodaceruza: az eddig felnőtteknek szóló, szakmai gyerekirodalmi folyóirat az idén minden második számát a 3-8 éves gyerekeknek ajánlja.

Ez pedig örvendetes hír, ugyanis ha sikerül megvalósítaniuk a terveket, akkor a Csodaceruza gyerekeknek olyan rendszeresen megjelenő kortárs magyar gyerekfolyóirat lehet, melyet elsődlegesen szépirodalmi, nem pedig pedagógiai szempontok alapján állítanak össze.

A Csodaceruza első gyerekszáma most jelent meg. A gazdagon és változatosan (pl. Rofusz Kinga, Balogh Andrea, Kőszeghy Csilla, Holló Anna munkáival) illusztrált lapban a főleg kortárs mesék mellett böngészőket, kivágható ujjbábokat, színezőt kínálnak.

 

Ízelítő a mesékből:

Hans Christian Andersen: A Hókirálynő (részlet)
Rényi Krisztina: A visszatérő ajándék
Menyhért Anna: A főzés
Menyért Anna: A hóba író grafitceruza
Scheer Katalin: A láthatatlan lények festője

0 Tovább

Véget ért a Montreuil-i vásár

Ma ér véget a párizsi külvárosban, Montreuil-ben a 26. alkalommal megrendezett  gyerekkönyv- és folyóiratvásár. A hatalmas népszerűségnek örvendő vásáron a magyar gyerekkönyvkiadást Csányi Dóra, a Csimota Kiadó egyik alapítója, az illusztrációt pedig Baranyai András és Kárpáti Tibor képviselték.

A vásáron idén a hercegnőké és a hercegeké volt a főszerep, ennek megfelelően a kísérő kiállítás témáját a (félelmetes) kastélyok adták. Ízelítő a kiállított képekből.

Azok közé tartozom, akik kételkednek abban, hogy a félelmetes illusztrációk szerencsések lennének egy gyerekkönyvben, és hogy ezeket tényleg szeretik a gyerekek. Ez a kép viszont majdnem meggyőzött az ellenkezőjéről:

A kiállítás anyagából több kép, a vásárról több információ, videó  itt található.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek