Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A harmadik világ játszóterei

A Reuters fotósorozatán a harmadik világ gyerekei játszanak nem éppen EU-szabvány környezetben.

Thaiföld

A hónapokig tartó thaiföldi áradásokban közel hatszáz ember vesztette életét, komoly veszélyt jelentett a vízbe került mérgező ipari és háztartási hulladék, az elhullott állatok. A szeptemberben készült képen egy kislány úszik a kiáradt folyóban.

0 Tovább

A gyerekek és a bennük élő horror

Joshua Hoffine 1973-ban született a kansasi Emporiában. Angol irodalomból szerzett diplomát, majd Kansas Citybe költözött, ahol elkezdett fényképezni. Mielőtt megtalálta volna a névjegyévé vált témát, a horrort, esküvői képeket készített és Hallmark képeslaptémákat fotózott.

Hoffine a tudattalanban raktározott horrorképeket igyekszik visszaadni azzal az intenzitással, ahogyan a gyerekek képzeletében élhetnek a tündérmesék, a mindennapok szörnyei. A képein éreztetni akarja a gyerekek sebezhetőségét, félelmeit.

0 Tovább

Így élnek az orosz oligarchák gyerekei

Most júniusban jelent meg Anna Skladmann (1986) német fényképész első albuma, a Little Adults, melyben újgazdag orosz oligarchák gyerekeiről nézegethetünk képeket, összesen 43 darabot. A gyerekek természetesen név nélkül szerepelnek, kevés mosollyal, luxuskörülmények között. Az album ajánlója szerint ezektől a gyerekektől várják, hogy ők legyenek a jövő orosz elitje.

Skladmann Brémában született, szabadúszóként dolgozik, ingázik New York és Moszkva között. Több kiállítása is volt már az Egyesült Államokban és Európában, de most jelentkezik először fotóalbummal. A fotóihoz a szöveget Európa egyik vezető fotómagazinja, a HotShoe szerkesztője, Bill Kouwenhoven írta.

0 Tovább

2010 legjobb gyerekfotósai

A National Geograpic Kids nemzetközi fotóversenyének 2010 végén volt az eredményhirdetése. Az amerikai és kanadai gyerekfényképészek lebilincselő nyertes képeit mi is megmutatjuk.

Kategória: Állatok

Első helyezett: Evan Jackson, 11 éves, Ojai, California

 

Második helyezett: Willa Morgan, 11 éves, Poulsbo, Washington

 

Kategória: Táj

Első helyezett: Izabella Ksiazek, 8 éves, Union, New Jersey

 

Második helyezett: Trevor Currie, 12 éves, Kirkwood, Missouri

 

Kategória: Emberek

Első helyezett: Sophia Foppa, 11 éves, New Orleans, Louisiana

 

Második helyezett: Kate Bartschat, 13 éves, Stanford, California

 

Kategória: Humor

Első helyezett: Amalie Batchelder, 14 éves, Mt. Dora, Florida

 

Második helyezett: Laura Bleacher, 15 éves (14 a versenyre jelentkezéskor), Conestoga, Pennsylvania

 

0 Tovább

Készíts családi fotókból saját gyerekkönyvet!

Ki ne akarna olyan gyerekkönyvet készíteni, melynek a főszereplője saját gyermeke? Ha valaki tényleg ki akarná próbálni magát egy ilyen könyv létrehozásában, remek ötleteket találhat hozzá az alábbi videóban. Egy ausztrál testvérpár, Lisa Hollier és Tracey Roper bemutatják, hogyan alkották meg családjukról készített fotóikat felhasználva új picture bookjukat, a Hullabazoo!-t.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek