Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dizájner karácsonyfadísz, ingyen

Lisa Rupp arizonai grafikus dizájner, illusztrátor blogján sok ingyen letölthető, nyomtatható dolgot találni. Ízelítőül hoztunk egy madaras karácsonyfadísz-sablont, amit mindössze nyomtatni, körbevágni és ragasztani kell, így a gyerekek is könnyen elkészíthetik.

A képekre kattintva letölthető a sablon.

0 Tovább

Színes naptárak a gyerekszobába

A netről ingyen nyomtatható naptárak igazából a lakás bármelyik részét feldobhatják: kerülhetnek falra vagy asztali tartót is készíthetünk hozzájuk. A sablonok pdf-ként letölthetőek, a kalendáriumokat érdemes fotópapírra nyomtatni.

A hajtogatható állatokhoz hasonlóan kell elkészíteni ezt a jetit is. A Curiosity oldalán egyébként sok hajtogatható sablont találunk (például ezt a krokodilos dobozt.) Ha pedig minden igaz, havonta új vicces naptárat tölthetünk majd le.

A következő kalendáriumokhoz már csak ollóra és jó minőségű papírra van szükség. A pasztellárnyalatok kedvelőinek készült a Creature Comforts naptárja:

A bagolykedvelők pedig a My Owl Barn honlapon állíthatják össze harminc baglyos illusztrációból saját kalendáriumukat: a kiválasztott képekhez rendelhetjük hozzá a hónapokat. Ha valakinek nincs türelme ehhez, egy készet is letölthet.

0 Tovább

Aranyos papírjátékok könnyen, gyorsan

A tanult papírhajtogatós trükkök közül nekem mára csak a pénztárca maradt meg, és ez sem igazán látványos, pláne nem sokadszorra. A papírállatok mindig nagyon tetszettek, de a több oldalnyi útmutatások miatt nem nagyon próbálkoztam – meg persze különböző színű és minőségű papír sincs itthon. Éppen ezért nálunk nagyon beváltak a netről letölthető és nyomtatható sablonok, melyek elkészítéséhez nem kell különösebben gyakorlottnak lenni, de egy hobbiboltnyi készletet sem kell tartani hozzájuk otthon. A/4-es lap, olló, ragasztó, néhány hajtás – és kész is van a tehén, a pingvin vagy a tigris.

Tipp: ha nincs színes nyomtató, vagy kreatívabbá akarjuk tenni a feladatot, a kivágott sablonok üres oldalát a gyerekek is megrajzolhatják, kiszínezhetik.

(A képekre kattintva a nyomtatható .pdf jelenik meg.)

 

 

Ha úgy érezzük, ezek nem igazán jelentenének kihívást a családnak, bonyolíthatjuk dinoszaurusszal, szörnnyel.

Egyszerű, kedves dobozalakú állatokat, járműveket találunk a Paper Box World oldalon.

A net persze tele van hasonló sablonokkal, a ’paper toys’ vagy a 'papercraft' szavakra keresve rengeteg lehetőségből válogathatunk.

4 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek