Itt az új tévémaci!

Húsvéthétfőtől új macifigurák nyitják az esti meséket. Az m2 csatornán Maci tévé címmel kibővült mesesáv váltotta az Esti mesét, az új főcímben immár két tévémaci, egy testvérpár látható. Legutóbb a 80-as években módosította a főcímet a televízió, az új változat a bábfigura ötödik generációja.

Az új főcím alkotói, Fischer Ferenc animátor és Berkes Gábor zeneszerző megújították a főcímzenét is. A Maci tévé új főcímét elsőként április 9-én, 17.35-kor láthatták a nézők.

Egy híján ötven évvel ezelőtt, 1963 húsvétján mutatkozott be az első tévémaci a Magyar Televízió képernyőjén. Az alapötlet, hogy legyen egy „bábképviselője” a televíziónak, Bálint Ágnes írótól, a gyermekműsorok első szerkesztőjétől származik. Az első mackót később számos másik követte, mert a főcímek alkotói mindig arra törekedtek, hogy a tévémaci teljes környezete, azaz öltözete, játékai, búrtorai is lehetőség szerint tükrözzék az adott korszakot. Az utóbbi évtizedekben vetített főcímekben már a mackó negyedik generációja, Foky Ottó bábtervező munkája volt látható - írja az MTI.

Kövess minket Facebookon is!

0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

Kérdésed van? Írj!

gyerekszemle [kukac] gmail [pont] com

Kövess a Facebookon is!Hirdetés

Feedek

Utolsó kommentek

Olvasóim

karatedog panyiszabolcs Bódi Tamás vargabetti banyácska RosaRugosa bölcs kiskertész arthurdent MamaGuru oldala vkorsi Neterka kisbeka szekeresk treza Lacxox