Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bélyegen a Karcsi és a csokoládégyár

A brit királyi posta gyűjthető Roald Dahl-bélyegsorozatot adott ki. Az író hat legnépszerűbb gyerekkönyvének kulcsjelenetei köszönnek vissza a bélyegeken. A Karcsi és a csokoládégyár, A fantasztikus Róka úr, a James és az óriásbarack, a Matilda, a Boszorkányok és a The Twits természetesen Quentin Blake az idők során a művektől elválaszthatatlanná vált illusztrációin elevenednek meg a bélyegeken is.

0 Tovább

Disney- és Pixar-bélyegekkel népszerűsítik a postát

Jó hír a bélyeggyűjtő gyerekeknek: az amerikai posta 2011-ben bélyegsorozatot bocsát ki a Pixar Animation Studio népszerű karaktereivel.

A Send a Hello c. sorozat nem előzmények nélküli: Art of Disney címmel már adott ki bélyegsorozatot a US Postal Service 2004 és 2008 között. Az eredeti tervek szerint három klasszikus témát (barátság, ünnep, szerelem) dolgoztak volna fel évente egy-egy bélyegíven, de a sorozat népszerűsége miatt a USPS bővítette a szériát: így 2007-ben a fantázia, 2008-ban pedig a varázslat témája kaphatta a főszerepet a bélyegeken.

Az Art of Disney sorozat Barátság c. íve (2004)

A korábbi sikerekre alapozva ismét közös vállalkozásba kezd idén augusztusban a posta és a filmstúdió. Újabb bélyegeket adnak ki, ezúttal a Pixar karaktereivel. A húsz bélyegből álló íven Villám McQueen és Matuka (Verdák, 2006); Remy és Linguini (L’ecsó, 2007); Buzz és a háromszemű űrlények (Toy Story, 1995); Wall-E (Wall-E, 2008); Carl Fredricksen és Dug kutya (Fel!, 2009) figurái találhatóak majd.

A Send a Hello c. sorozat bélyegei (2011)

A filatéliával foglalkozó blogok általában üdvözlik az újabb animációs sorozatot, és remélik, kedvet hoz a bélyeggyűjtéshez a gyerekek körében.

A bélyeggyűjtés történetéről, technikájáról a Magyar Posta oldalán olvashatunk részletesen. A színvonalas bélyegei miatt nemzetközi elismertségű Magyar Posta havonta egy alkalommal pedig bélyegklubbal is várja az érdeklődő gyerekeket.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek