Jó hír a bélyeggyűjtő gyerekeknek: az amerikai posta 2011-ben bélyegsorozatot bocsát ki a Pixar Animation Studio népszerű karaktereivel.

A Send a Hello c. sorozat nem előzmények nélküli: Art of Disney címmel már adott ki bélyegsorozatot a US Postal Service 2004 és 2008 között. Az eredeti tervek szerint három klasszikus témát (barátság, ünnep, szerelem) dolgoztak volna fel évente egy-egy bélyegíven, de a sorozat népszerűsége miatt a USPS bővítette a szériát: így 2007-ben a fantázia, 2008-ban pedig a varázslat témája kaphatta a főszerepet a bélyegeken.

Az Art of Disney sorozat Barátság c. íve (2004)

A korábbi sikerekre alapozva ismét közös vállalkozásba kezd idén augusztusban a posta és a filmstúdió. Újabb bélyegeket adnak ki, ezúttal a Pixar karaktereivel. A húsz bélyegből álló íven Villám McQueen és Matuka (Verdák, 2006); Remy és Linguini (L’ecsó, 2007); Buzz és a háromszemű űrlények (Toy Story, 1995); Wall-E (Wall-E, 2008); Carl Fredricksen és Dug kutya (Fel!, 2009) figurái találhatóak majd.

A Send a Hello c. sorozat bélyegei (2011)

A filatéliával foglalkozó blogok általában üdvözlik az újabb animációs sorozatot, és remélik, kedvet hoz a bélyeggyűjtéshez a gyerekek körében.

A bélyeggyűjtés történetéről, technikájáról a Magyar Posta oldalán olvashatunk részletesen. A színvonalas bélyegei miatt nemzetközi elismertségű Magyar Posta havonta egy alkalommal pedig bélyegklubbal is várja az érdeklődő gyerekeket.