Új Disney hercegnő születik: I. Zsófia azonban az eddigiektől eltérően nem egy felnőtt, férjezés előtt álló hajadon, hanem egy óvodáskorú kishercegnő. A Sofia the First című televízióra készült filmmel és egy abból kinövő animációs sorozattal a Disney a 2-7 éves gyerekeket célozza meg, akiket nyilván egyszerűbb egy kortárs hercegnővel elvarázsolni, mint egy idősebbel, aki számára a fő kihívást az jelenti, hogy végre összejöjjenek a nagybetűs Herceggel.

A legfiatalabb Disney hercegnő: Zsófia

A Disney I. Zsófiát egy mai gyerekről mintázta. Zsófia teljesen átlagos életét él egészen addig, amíg édesanyja hozzá nem megy a királyhoz, így a kislányból hirtelen hercegnő lesz. A Csipkerózsikából ismert tündérek, Flóra, Fauna és Fiona feladata, hogy felkészítsék Zsófiát a hercegnői életre – de a tréningeken alkalmanként fel fognak tűnni a klasszikus Disney hercegnők (például Hamupipőke, Hófehérke és Csipkerózsika) is. A mesékben Zsófia a célközönséget érintő kérdésekben szerez tapasztalatot, megtanulja többek között, hogyan lehet jól kijönni a (mostoha)testvérekkel, hogyan válhat valaki kedves és nagylelkű emberré.

Az eddigi Disney hercegnők

A Sofia the First tévéfilmet 2012 őszén, az animációs sorozatot pedig 2013-től vetítik majd a Disney Channel és a Disney Junior csatornákon az Egyesült Államokban. A Disney Junior Worldwide vezetője, Nancy Kanter szerint ugyan Zsófiának kitűnő megjelenése, csinos ruhái, ragyogó cipőcskéi lesznek, de a mesék arról fognak szólni, hogy a belső értékek az igazán fontosak. És mivel Zsófia egykorú lesz a csatorna nézőjével, a gyerekek könnyebben azonosulhatnak vele, ez pedig megkönnyíti számukra a tanulást. Ez nyilván a dolog píár része. A súlyosabb szempont, hogy a Disney hercegnőkre épített játékbiznisz évi 4 milliárd amerikai dollárt hoz kiskereskedelmi forgalomban – egy olyan hercegnő, akivel a gyerekeknek még könnyebb lesz azonosulniuk, nyilván tovább élénkíti majd a Disney termékek iránti keresletet.

Kövess minket Facebookon is!