Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt az új tévémaci!

Húsvéthétfőtől új macifigurák nyitják az esti meséket. Az m2 csatornán Maci tévé címmel kibővült mesesáv váltotta az Esti mesét, az új főcímben immár két tévémaci, egy testvérpár látható. Legutóbb a 80-as években módosította a főcímet a televízió, az új változat a bábfigura ötödik generációja.

1 Tovább

Kiskorú az új Disney hercegnő

Új Disney hercegnő születik: I. Zsófia azonban az eddigiektől eltérően nem egy felnőtt, férjezés előtt álló hajadon, hanem egy óvodáskorú kishercegnő. A Sofia the First című televízióra készült filmmel és egy abból kinövő animációs sorozattal a Disney a 2-7 éves gyerekeket célozza meg, akiket nyilván egyszerűbb egy kortárs hercegnővel elvarázsolni, mint egy idősebbel, aki számára a fő kihívást az jelenti, hogy végre összejöjjenek a nagybetűs Herceggel.

0 Tovább

Népszerű rajzfilmekkel spórol az RTL Klub

A hétvégi Kölyökklub mellett februártól hétköznap reggelenként is lesz gyerekeknek szóló műsor az RTL Klubon. A napokban elbúcsúzó Reggeli helyét 2012 februárjától - a Csak Csajok és a Reflektor mellett - egy egyórás rajzfilmblokk veszi át - írja sajtóközleményében a csatorna. A Kölyökklubban a Hupikék törpikék, a Tom & Jerry, a Frédi és Béni, a Garfield, a Hello Kitty és a Kisvakond mellett a Star Wars - A klónok háborúja, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Pindur Pandúrok és a Boci és Pipi epizódjait sugározzák majd.

0 Tovább

Még mindig a tévé a legnépszerűbb bébicsősz

Minden eddiginél több időt töltenek a gyerekek a képernyő előtt - derült ki egy friss amerikai kutatásból. Egy San Franciscó-i nonprofit egyesület, a Common Sense Media 1384 szülőt kérdezett meg a gyerekeik médiafogyasztási szokásairól. A mobilokra készített alkalmazások elterjedése óta ez az első ilyen irányú felmérés, de unikális amiatt is, hogy a képernyő előtt töltött időt a születéstől kezdve vizsgálja.

Az eredmények értékelése több egyéb mellett arra is rávilágított, hogy a gyerekek között egy ún. "app-szakadék" húzódik. A tehetős, vagyis a 75 ezer dollárnál magasabb jövedelmű családok nagyjából fele elsősorban a kisgyerekeknek tölt le mobilszoftvereket - szemben a 30 ezer dollárnál alacsonyabb jövedelmű családokkal, ahol ez mindössze nyolcból egy családra jellemző. A szerényebb körülmények között élő szülők harmada pedig azt sem tudja, mit takar az "app" rövidítés. (Ez az okostelefonokra, táblagépekre, médialejátszókra gyártott szoftver, magyarul alkalmazás.)

0 Tovább

Gyerekek a világhálón: kijátsszák a szülőket

Az európai országok többségében - így Magyarországon is - a fiatal tinédzserek gyakrabban látogatják a világhálót, mint szüleik - derült ki a London School of Economics felméréséből.

Forrás

A közösségi oldalak igen népszerűek az európai gyerekek körében: 9-16 évesek 40%-a keresett már ezeken az oldalakon új ismeretségeket. Még a 9-12 évesek között is 38% rendelkezik legalább egy adatlappal, a 13-16 évesek esetében ez az arány 77%. Magyarországon a 13-16 évesek valamivel elmaradnak az európai átlagtól, azonban a 9-12 évesek felülmúlják azt. A magyar gyerekek a Facebook helyett inkább a helyi közösségi oldalakat használják. A nagy számok különösen azért érdekesek, mert az európai 13 évesek ötödének szülei nem engedik a közösségi oldalakon való szereplést, de a tiltás ellenére mégis rendelkeznek profillal a gyerekek.

0 Tovább

Kínos: pedofil figura jelölné a gyerekbarát tartalmakat?

A Médiahatóság egy külön piktogrammal jelölné a gyerekeknek ajánlott televíziós műsorokat, ennek a kiválasztását pedig az internetezőkre bízza:

3 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek