A hétvégi Kölyökklub mellett februártól hétköznap reggelenként is lesz gyerekeknek szóló műsor az RTL Klubon. A napokban elbúcsúzó Reggeli helyét 2012 februárjától - a Csak Csajok és a Reflektor mellett - egy egyórás rajzfilmblokk veszi át - írja sajtóközleményében a csatorna. A Kölyökklubban a Hupikék törpikék, a Tom & Jerry, a Frédi és Béni, a Garfield, a Hello Kitty és a Kisvakond mellett a Star Wars – A klónok háborúja, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Pindur Pandúrok és a Boci és Pipi epizódjait sugározzák majd.  

A piacvezető RTL Klub még októberben jelentette be, hogy a csökkenő reklámbevételek miatt változtat műsorpolitákáján, azaz több saját gyártású műsort is kidob, és a főműsoridőre koncentrál. Mivel Magyarországon a reggeli órákban a kereskedelmi szempontból fontos tévézők száma alacsony, és így a saját készítésű műsorok nem gazdaságosak, a Reggeli helyét jóval olcsóbb, sokszor sugárzott rajzfilmsorozatokkal töltik ki.

A fiatal célcsoportokat célzó tartalom persze nem pusztán költséghatékony, hanem ésszerű is: a 4-14 éves gyerekek tévénézéssel töltött ideje ugyanis az online média növekvő népszerűsége ellenére sem csökken. Az RTL Klub sajtóközlemény szerint a gyerekeknek szóló műsorokat a hirdetői piac már régóta hiányolta a csatorna hétköznapi műsorstruktúrájából.

Kövess minket Facebookon is!