Húsvéthétfőtől új macifigurák nyitják az esti meséket. Az m2 csatornán Maci tévé címmel kibővült mesesáv váltotta az Esti mesét, az új főcímben immár két tévémaci, egy testvérpár látható. Legutóbb a 80-as években módosította a főcímet a televízió, az új változat a bábfigura ötödik generációja.

Az új főcím alkotói, Fischer Ferenc animátor és Berkes Gábor zeneszerző megújították a főcímzenét is. A Maci tévé új főcímét elsőként április 9-én, 17.35-kor láthatták a nézők.

Egy híján ötven évvel ezelőtt, 1963 húsvétján mutatkozott be az első tévémaci a Magyar Televízió képernyőjén. Az alapötlet, hogy legyen egy „bábképviselője” a televíziónak, Bálint Ágnes írótól, a gyermekműsorok első szerkesztőjétől származik. Az első mackót később számos másik követte, mert a főcímek alkotói mindig arra törekedtek, hogy a tévémaci teljes környezete, azaz öltözete, játékai, búrtorai is lehetőség szerint tükrözzék az adott korszakot. Az utóbbi évtizedekben vetített főcímekben már a mackó negyedik generációja, Foky Ottó bábtervező munkája volt látható - írja az MTI.

Kövess minket Facebookon is!