Húsvéthétfőn tartják a 134. tojásgörgető és –vadászó ünnepet a Fehér Házban. A fából készült, elnöki tojáskollekciók hagyományát 1981-ben a Reagan-család teremtette meg: a Fehér Ház kertjében híres emberek aláírásával ellátott fatojásokat rejtettek el. A 2012-es hivatalos Fehér Ház kollekcióban a hagyományos húsvéti nyúllal és az elnöki házaspár aláírásával díszített tojások mellett egy olyan piros tojás is található, amelyen az Obama-család portugál vízikutyája, Bo virít.

A nyulas tojások 7,50 dollárért vásárolhatók meg, a kutyást azonban csak azok szerezhetik meg, akik a 30 dollárba kerülő gyűjteményes csomagot veszik meg. A bevételt az amerikai közterületek fenntartásáért felelős intézménynek, a National Park Foundationnek adják.

Az elnöki család hétfőn 35 ezer szerencsés tojásvadász társaságában keresi majd a húsvéti tojásokat a Fehér Ház kertjében. Az idei rendezvényen sport- és főzésbemutatók színesítik a programot, hogy felhívják a családok figyelmét az elhízás veszélyeire, és népszerűsítsék az egészséges életmódot.

Kövess minket Facebookon is!