Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Horrorfilmek trélerjei sokkolták a gyerekeket egy moziban

Egy animációs film előtt Az ördög benned lakozik és a A szellemlovas: A bosszú ereje filmek előzetesét vetítették egy dél-londoni moziban. A 15 éves kor alatt nem ajánlott filmek trélerjei véletlenül futottak le a Shrek népszerű karakterével készült animáció, a Csizmás, a kandúr előtt. Az ördög benned lakozik egy found footage horror az ördögűzésről, a démoni megszállásról. A szellemlovas: A bosszú ereje egy Nicolas Cage főszereplésével készült képregény-adaptáció, amelyben a megátkozott Cage egy lángoló fejű démonná válik, és felveszi a harcot a Sátánnal.

0 Tovább

Újraértelmezett zombik és szuperhősök - animációs filmek 2012 második felében

Az év második felében animációs horrorok és thrillerek érkeznek, és kiderül az is, hogyan áll a szuperhős szerep a világ megmentésért harcoló Mikulásnak. Új Tim Burtont, Jégkorszakot és Ózt is hoz 2012.

A Jégkorszakban 4-ben ezúttal a kontinensek vándorlása ad okot az izgalomra: Steve Martino és Mike Thurmeiera filmjében, a Continental Drift című részben egy jéghegyen utazva kerülnek izgalmas kalandokba a már jól ismert hősök, és persze a kimaradhatatlan motkányjelenetek sem fognak hiányozni. A Blue Sky produkcióját július 12-én mutatják be a magyar mozikban.

0 Tovább

Furcsa manók, nagy klasszikusok – animációs filmek 2012 nyaráig

2012 első felében főleg könyvadaptációkat feldolgozó animációs filmeket mutatnak be. Ahol lehet tudni a magyar bemutató időpontját, feltüntettük.

Ma mutatják be az amerikai mozikban a Disney 1991-es klasszikusát, a Szépség és a Szörnyeteget, de ezúttal 3D-ben. Gary Trousdale és Kirk Wise rendezők filmjének magyar bemutatója február 16-án lesz.


0 Tovább

Kiskorú az új Disney hercegnő

Új Disney hercegnő születik: I. Zsófia azonban az eddigiektől eltérően nem egy felnőtt, férjezés előtt álló hajadon, hanem egy óvodáskorú kishercegnő. A Sofia the First című televízióra készült filmmel és egy abból kinövő animációs sorozattal a Disney a 2-7 éves gyerekeket célozza meg, akiket nyilván egyszerűbb egy kortárs hercegnővel elvarázsolni, mint egy idősebbel, aki számára a fő kihívást az jelenti, hogy végre összejöjjenek a nagybetűs Herceggel.

0 Tovább

Megvannak az év legjobb brit gyerekműsorai

Vasárnap tartották a British Academy Children's Awards (a BAFTA gyerekprodukcióknak alapított díjainak) 2011-es gáláját Londonban, melyen a gyerekeknek készült televíziós és filmes produkciókat, videójátékokat, illetve az őket megcélzó online médiát ismerték el.

0 Tovább

A magyar animációs film új nemzedéke

Az Egyszervolt.hu és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animációs tanszéke először 2008-ban dolgozott együtt az ún. Versfilmek projekten. Az Egyszervolt.hu szerkesztősége ismert szerzők verseiből és verses gyerekdalokból készített egy bővebb összeállítást, melyből a MOME hallgatói választhattak egyet-egyet, melyet animációs filmként dolgoztak fel. A leendő rajzfilmrendezők Fülöp József és M. Tóth Géza szakmai felügyelete alatt filmesítették meg a verseket. A hallgatóknak egyedül a szakmai kritériumoknak kellett megfelelniük, egyébként teljesen szabad kezet kaptak. A közös vállalkozás sikerén felbuzdulva 2010-ben újabb versfilmek születtek, így számuk 28-ra bővült.

Képkocka Gellár Csaba animációs filmjéból, a Béka-partiból (2008)

0 Tovább

Új sikersorozattal jön a Cartoon Network

A hétvégén mutatta be Budapesten a Cartoon Network az első európai gyártású produkcióját, a Gumball csodálatos világát. A sorozatot Benjamin Bocquelet tervezte és írta, a rendező pedig a BAFTA-díjas Mic Graves. A Gumball sajátos technikával készült - a 2D és 3D animációt ötvözi élő képekkel -, és bár a gyártás európai, maga az animációs komédia nagyon is "cartoonnetworkös", nagyon is amerikai.

0 Tovább

Nem píszi a karácsonyról beszélni egy rajzfilmben?

A címben feltett kérdés az egyik legnagyobb sikerű rajzfilmsorozat, a Thomas, a gőzmozdonnyal kapcsolatban fogalmazódott meg a héten. A producerek ugyanis a legújabb DVD-n átírták a karácsonyról szóló sorokat. A Thomas-mesék írójának családja pedig úgy véli, a döntés mögött az áll, hogy a szöveg eredeti formájában nem bizonyult "politikailag korrektnek".

A vitatott, a Keeping up with James című epizódban a mozdonyok versenyre kelnek a gyerekek ajándékainak szállításában, a díszletek pedig klasszikus karácsonyiak: karácsonyfa, karácsonyi dalokat éneklő gyerekek, ajándékrengeteg mindenütt. A karácsony szó helyett azonban a szövegbe a "téli ünnepek", a karácsonyfa helyett pedig az "ünnepi fa" kifejezés került - írta a The Daily Mail.

1 Tovább

Kisvakondot fellövik az űrbe!

Amikor áprilisban utolsó útjára indul az Endevour űrsikló, a fedélzetén lesz egy feledhetetlen csehszlovák rajzfilmfigura, a Kisvakond is - jelentette kedden a The Wall Street Journal.

A Zdenek Miler rajzfilmanimátor által az 50-es években megálmodott kis vakond (csehül: Krtek) egy plüssbaba képében indul a kéthetes űrutazásra. Andrew Feustel viszi magával, akinek anyósa a dél-morvaországi Znojmo szülötte.

Kisvakond Vietnámtól Kubáig a kommunista országok gyerekeinek kedvence volt, de átfúrta magát a vasfüggöny alatt is, s a képernyőket Franciaországtól Japánig bejárva komoly keményvaluta-bevételt hozott Csehszlovákiának. Krtek Feustel csekély személyes poggyászának része lesz. "Azért választottam Kisvakondot, mert a figura a gyerekek és a felnőttek képzeletét is megragadja. Krtek a csehek több nemzedékének szerzett örömet" - mondta az asztronauta.

"Azt reméljük hogy Kisvakond kalandja ösztönözni fogja az ifjabb generációkat, akik rájönnek majd, hogy az álmaik elérhetők."

0 Tovább

A Rango dohányzásra szoktatja a gyerekeket?

"A Rango hatására gyerekek tömegei fognak rászokni a dohányzásra" - állítja Stanton Glantz a California-San Francisco Egyetemen működő dohányzásellenes központ igazgatója. Glantz szerint azok a gyerekek, akik hosszabb ideig nézik, ahogyan a karakterek dohányoznak a vásznon, kétszer-háromszor nagyobb eséllyel szoknak rá a dohányzásra, mint azok a társaik, akik ritkán látnak hasonló jeleneteket.


De nem csak San Franciscóban félnek a nézettségi listák élén álló Rango hatásától. "A filmben több mint hatvan olyan pillanat van, melyben dohányoznak" - állapította meg Kori Titus, a sacramentói dohányzásellenes nonprofit szervezet, a Breathe California vezérigazgatója. A szervezet Thumbs Up! Thumbs Down! programjában gyerekek és felnőttek vizsgálnak olyan filmeket, melyekben rágyújtanak, és megszámolják, hányszor cigiznek bennük a szereplők. A Rango ebből a szempontból igazán veszélyes mozinak minősül, ugyanis csak a Disney 101 kiskutya c. rajzfilmje közelíti meg a bagós jelenetek kritikus mennyiségét: a láncdohányos Szörnyella De Frász nagyjából szintén hatvanszor tűnik fel cigarettával a kezében.

1 Tovább
«
12

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek