Az év második felében animációs horrorok és thrillerek érkeznek, és kiderül az is, hogyan áll a szuperhős szerep a világ megmentésért harcoló Mikulásnak. Új Tim Burtont, Jégkorszakot és Ózt is hoz 2012. 

A Jégkorszakban 4-ben ezúttal a kontinensek vándorlása ad okot az izgalomra: Steve Martino és Mike Thurmeiera filmjében, a Continental Drift című részben egy jéghegyen utazva kerülnek izgalmas kalandokba a már jól ismert hősök, és persze a kimaradhatatlan motkányjelenetek sem fognak hiányozni. A Blue Sky produkcióját július 12-én mutatják be a magyar mozikban.

L. Frank Baum (Óz, a nagy varázsló) dédunokája, Roger Stanton Baum továbbírta a dédapa klasszikus történetét, így született meg a Dorothy of Oz. Ez a folytatás elevenedik meg augusztusban Dan St. Pierre rendezésében a mozivásznon. A főszereplők mind ismerősek: Dorothy és Totó kutya segítői továbbra is a Madárijesztő, a Bádogember és az Oroszlán, hozzájuk csapódik néhány újabb mesebeli kreatúra (például egy mályvacukorember). A feladat, hogy közösen legyőzzék a gonosz Jestert, aki bábuként irányítja Ózt.  A Summertime Entertainment produkciója augusztus 3-án kerül az amerikai mozikba, a magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

A Laika produkciója, a ParaNorman augusztusban debütál. Ebben a thriller-vígjátékban egy furcsa srác, Norman feladata, hogy leszámoljon a városát egy évszázada sújtó átokkal. Mivel Norman képes beszélni az élőhalottakkal és a szellemekkel, az ő feladata lesz felvenni a harcot a természetfeletti erőkkel. Chris Butler és Sam Fell filmjét augusztus 12-én mutatják be az Egyesült Államokban.

2012-ben nemcsak a Szépség és a Szörnyeteg, hanem a Némó nyomában is megjelenik 3D-ben. A 2003-as animációs filmet szeptember 14-től lehet majd látni 3D-ben először az Egyesült Államokban. Hogy Magyarországon mikor lehet újraélni Némó, Marlin és Dory kalandjait, azt egyelőre nem tudni.


szólj hozzá: Finding Nemo 3D Trailer

Tim Burton rendezi az 1984-es Frankenweenie rövidebb feldolgozását. A Disney égisze alatt készülő horrorkisfilmet fekete-fehérben vették fel, a sztori szerint egy fiú elveszíti a kutyáját, ebbe nem nyugszik bele, ezért feltámasztja. Viszont adódik ebből némi probléma – például a felnőttek nehezen értik meg, hogy a zombikutya továbbra is ugyanaz a szeretetreméltó házikedvenc, aki egykor volt. Magyarországon október 4-én mutatják be.

A Walt Disney-nél Rich Moore (Simpson család, Futurama) rendezésében érkezik a Wreck-It Ralph (Rontó Ralph), a sztori főhőse egy árkád játék rosszfiúja, Reilly, aki elhatározza, hogy jófiú lesz. A filmet november 12-től játsszák a hazai mozik.

Az év végén mutatják be a Rise of the Guardians animációs filmet, amelyben a gyerekkor klasszikus, halhatatlan hősei (például a Mikulás, a Húsvéti Nyúl, a Fogtündér) fognak össze, hogy miután egyesítették speciális és egyedi képességeiket, legyőzzék a világuralomra törő gonoszt, a Boogeymant, és ezzel megvédjék a világ valamennyi gyerekének reményeit, hitét és képzeletét. A DreamWorks produkciója William Joyce könyvén alapszik, a rendezője Peter Ramsey. A film november 20-án kerül a magyar mozikba.

Kövess minket Facebookon is!