Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oscar-jelöltek: a legjobb animációs zenék

Tegnap a legjobb animációs egészestés és rövidfilmeket posztoltuk, mára a legjobb filmzenéért és betétdalért induló animációs jelölteket szedtük össze.

Update: A legjobb betétdal a We Belong Together (Toy Story 3) lett.

Legjobb filmzene:

Így neveld a sárkányodat (John Powell)

A kategória többi jelöltje:
Eredet
(Hans Zimmer)
A király beszéde (Alexandre Desplat)
127 óra (A.R. Rahman)
Social Network - A közösségi háló (Trent Reznor, Atticus Ross)

Legjobb betétdal:

I See the Light (Aranyhaj és a nagy gubanc)

We Belong Together (Toy Story 3)

A kategória többi jelöltje:
Coming Home
(Country Strong)
If I Rise (127 óra)

0 Tovább

Oscar-jelöltek: a legjobb animációk

Február 27-én, vasárnap tartják a 83. Oscar-gálát. A jelöltek közül ma a legjobb animációs egészestés és rövidfilmeket mutatjuk meg. Holnap pedig azokról a gyerekeknek és tinédzsereknek készült filmekről lesz összeállítás, melyek a különböző Oscar-kategóriában indulnak.

Update: A legjobb animációs film a Toy Story 3 lett, a legjobb animációs rövidfilm pedig a The Lost Thing.

A legjobb animációs filmek:
A felhozatal talán valamivel kevésbé izgalmas, mint a tavalyi. 2010-ben öt jelölt közül a Disney és a Pixar alkotása, a Fel! c. film kapta az Oscart.

Így neveld a sárkányodat
A Dreamworks stúdióban készült nagysikerű brit gyerekkönyv feldolgozását a Lilo és Stitch rendezőpárosa, Chris Sanders és Dean DeBlois jegyzi. Az Így neveld a sárkányodat 2010. március 26-án mutatták be az Egyesült Államokban.

Az illuzionista
A francia rendező, Sylvain Chomet animációja az 1960-as, 70-es években született Disney-rajzfilmek világát idézi. Az illuzionista Jacques Tati 1956-os, be nem mutatott forgatókönyve alapján készült. A filmet 2010. december 25-én mutatták be az USA-ban.

0 Tovább

2011 animációs filmjei (II. félév)

Az első után most a második félév animációs filmjeinek szedtük össze az előzeteseit. A kínálat alapján úgy tűnik, mintha a stúdiók kifogytak volna az eredeti ötletekből: folytatásokból és újragondolt klasszikusokból fog állni a választék.

Június

2011-ben a Kung Fu Panda mellett egy másik népszerű animációs filmet is folytatnak: nyáron érkezik a Cars 2. Villám McQueenék a 66-os út és az amerikai versenypálya helyett most nemzetközi versenyen indulnak. Ráadásul a történet egy James Bond-os szállal is gazdagodik.

Július

A sok számítógépes animáció között a régi időket idézi az új, kézzel rajzolt Micimackó. A Micimackó-feldolgozás egyáltalán nem szokatlan a Disney-től. Kérdés, vajon még hány "vadiúj" változatot bír el Milne története?

Augusztus

A nyár utolsó hónapja az előzetes alapján egy kínosnak ígérkező filmet tartogat: a számítógéppel animált hupikék törpikéket, a The Smurfs-öt. Peyo képregényét Magyarországon elsősorban az 1981-ben indult Hanna-Barbera rajzfilmsorozat-feldolgozásból ismerhetjük. A most mozikba kerülő újragondolt sztori szerint Hókuszpók elüldözte falujukból a törpöket, akik így varázslatos világukból a mai Central Park közepébe csöppennek. (Már az furcsa, hogy az eredetileg középkori európai erdőből 2011-ben "varázslatos" párhuzamos világ lesz.)

November

A karácsonyt megelőző időszak új mesefilmekben gazdag lesz. A Puss in Boots újabb bőrt húz le a Shrekről: a filmben Kandúr (hangja: Antonio Banderas) korai éveit követhetik nyomon a nézők, amikor még a nagyon eredeti nevű Kitty-vel (hangja: Salma Hayek) bandázott. A filmben állítólag látványos kardcsatákból és összetört szívekből sem lesz hiány.

(Hivatalos előzetes még nincs, csak egy honlapkezdemény.)

George Miller Oscar-díjas Táncoló talpak című animációjának is jön a második része. A Happy Feet 2-ben a táncos Topinak és az aranytorkú Gloriának kisfia születik, aki szintén tehetséges lesz valamiben. És természesen, a pingvinvilágot is újra meg kell menteni.

(Hivatalos előzetese ennek sincs még, de a Topi eredeti hangját adó Elijah Wood pár szóban beszél a készülő filmről.)

A sok ez-is-volt-már után adventkor debütál a félév legeredetibbnek látszó animációja: az Arthur Christmas. A probléma azért nem ismeretlen: a Mikulás egy ajándékot nem tudott célba juttatni. A megoldáson azonban nem az egyik manója, hanem furcsa fia, Arthur dolgozik.

0 Tovább

2011 animációs filmjei (I. félév)

Összeszedtük azokat a fontosabbnak tűnő animációs filmeket, melyeket 2011-ben mutatnak be, és már elérhető az előzetesük is. Az első félév filmjei most, a másodikéi holnap következnek.

Február

A Gnomeo and Juliet a kertitörpék titkos életéről szól, intrikával, viszállyal, tiltott szerelemmel - hasonlóan mint a névrokonaikról szóló drámában, a Rómeó és Júliában. Ha valaki azt gondolta volna, nem nagyon lehet új formában feldolgozni a legismertebb Shakespeare-t, úgy látszik, tévedett.

A The Lion of Judah Krisztus keresztrefeszítését megelőző héten játszódik. A mese egy bátor bárányról, Judah-ról, és barátairól szól, akik el akarják kerülni, hogy áldozati állatokká váljanak. Kalandjaikat a Közel-Kelet bibliai helyszínen követhetjük végig. A húsvét előtt bemutatott animációs film állítólag szívbemarkoló, ugyanakkor derűs is.

Március

Tavasszal debütál Gore Verbinski viccesnek ígérkező filmje, a Rango. A mexikói hangulatot megidéző animációban hüllőbanditák tartják fenyegetésben a kis sivatagi várost, melyet Rangónak kell megmentenie. A kicsit ügyetlen kaméleonnak Johnny Depp kölcsönzi a hangját.

A sci-fi szerelmeseit is érdekelheti a Mars Needs Moms! A Milo nevű kisfiú édesanyjáért eljönnek a marslakók, és ahogyan az lenni szokott, a hiány döbbenti rá Milót arra, mit is jelent valójában számára az anyukája.

Április

Blu, a kissé okostojás, modoros arapapagály egy véletlen folytán Rio de Janeiróig repül. A Rio c. filmben Blu azt hiszi, ő az egyetlen képviselője fajának, de amikor rájön, hogy léteznek mások is - ráadásul egy csinos papagálylányról van szó -, elhagyja kényelmes ketrecét, hogy megtalálja társát.

Május

Ebben a hónapban kerül a mozikba a Kung Fu Panda 2. A folytatásoktól általában nem szabad sokat várni, reméljük, most másként lesz - az előzetes mindenesetre biztató.

 

0 Tovább

Hétvégi műsorajánló (november 6-7.)

Minden pénteken hétvégi műsorajánlót állítunk össze a tévéprogramokból. A már futó sorozatokat, matinékat nem soroljuk fel, inkább az érdekesnek látszó filmekből, új sorozatokból válogatunk. Olyan műsorokat igyekeztünk összegyűjteni, melyek elsősorban 6-8 éves kortól egészen a kamaszkorig szórakoztatóak lehetnek. Mindenesetre belinkeltük a filmek magyar és angol nyelvű adatlapjait, ahol bővebben is lehet olvasni róluk.

Természetesen, mint minden lista, ez sem lehet teljes, ha valami kimaradt volna, a kommentekben szabadon kiegészíthető, folytatható az ajánló.

0 Tovább
12
»

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek