Február 27-én, vasárnap tartják a 83. Oscar-gálát. A jelöltek közül ma a legjobb animációs egészestés és rövidfilmeket mutatjuk meg. Holnap pedig azokról a gyerekeknek és tinédzsereknek készült filmekről lesz összeállítás, melyek a különböző Oscar-kategóriában indulnak.

Update: A legjobb animációs film a Toy Story 3 lett, a legjobb animációs rövidfilm pedig a The Lost Thing.

A legjobb animációs filmek:
A felhozatal talán valamivel kevésbé izgalmas, mint a tavalyi. 2010-ben öt jelölt közül a Disney és a Pixar alkotása, a Fel! c. film kapta az Oscart.

Így neveld a sárkányodat
A Dreamworks stúdióban készült nagysikerű brit gyerekkönyv feldolgozását a Lilo és Stitch rendezőpárosa, Chris Sanders és Dean DeBlois jegyzi. Az Így neveld a sárkányodat 2010. március 26-án mutatták be az Egyesült Államokban.

Az illuzionista
A francia rendező, Sylvain Chomet animációja az 1960-as, 70-es években született Disney-rajzfilmek világát idézi. Az illuzionista Jacques Tati 1956-os, be nem mutatott forgatókönyve alapján készült. A filmet 2010. december 25-én mutatták be az USA-ban.

Toy Story 3
A Lee Unkrich rendezte Disney-Pixar produkció az első film, melyet 7.1-es surrounddal vetítettek a mozikban, sőt új csúcsot is döntött: 110.307.189 $-t hozott az első napon, ezzel a második helyre szorítva az addigi csúcstartót, a Shrek 3-at. 2010. június 18-án mutatták be.

A legjobb animációs rövidfilmek:

Day & Night

The Gruffalo

Let's Pollute

The Lost Thing

Madagascar, carnet de voyage