Összeszedtük azokat a fontosabbnak tűnő animációs filmeket, melyeket 2011-ben mutatnak be, és már elérhető az előzetesük is. Az első félév filmjei most, a másodikéi holnap következnek.

Február

A Gnomeo and Juliet a kertitörpék titkos életéről szól, intrikával, viszállyal, tiltott szerelemmel - hasonlóan mint a névrokonaikról szóló drámában, a Rómeó és Júliában. Ha valaki azt gondolta volna, nem nagyon lehet új formában feldolgozni a legismertebb Shakespeare-t, úgy látszik, tévedett.

A The Lion of Judah Krisztus keresztrefeszítését megelőző héten játszódik. A mese egy bátor bárányról, Judah-ról, és barátairól szól, akik el akarják kerülni, hogy áldozati állatokká váljanak. Kalandjaikat a Közel-Kelet bibliai helyszínen követhetjük végig. A húsvét előtt bemutatott animációs film állítólag szívbemarkoló, ugyanakkor derűs is.

Március

Tavasszal debütál Gore Verbinski viccesnek ígérkező filmje, a Rango. A mexikói hangulatot megidéző animációban hüllőbanditák tartják fenyegetésben a kis sivatagi várost, melyet Rangónak kell megmentenie. A kicsit ügyetlen kaméleonnak Johnny Depp kölcsönzi a hangját.

A sci-fi szerelmeseit is érdekelheti a Mars Needs Moms! A Milo nevű kisfiú édesanyjáért eljönnek a marslakók, és ahogyan az lenni szokott, a hiány döbbenti rá Milót arra, mit is jelent valójában számára az anyukája.

Április

Blu, a kissé okostojás, modoros arapapagály egy véletlen folytán Rio de Janeiróig repül. A Rio c. filmben Blu azt hiszi, ő az egyetlen képviselője fajának, de amikor rájön, hogy léteznek mások is - ráadásul egy csinos papagálylányról van szó -, elhagyja kényelmes ketrecét, hogy megtalálja társát.

Május

Ebben a hónapban kerül a mozikba a Kung Fu Panda 2. A folytatásoktól általában nem szabad sokat várni, reméljük, most másként lesz - az előzetes mindenesetre biztató.