Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét hírei: tankötelezettség, díjak, bemutatók

Oktatás/nevelés

0 Tovább

2011 animációs filmjei (II. félév)

Az első után most a második félév animációs filmjeinek szedtük össze az előzeteseit. A kínálat alapján úgy tűnik, mintha a stúdiók kifogytak volna az eredeti ötletekből: folytatásokból és újragondolt klasszikusokból fog állni a választék.

Június

2011-ben a Kung Fu Panda mellett egy másik népszerű animációs filmet is folytatnak: nyáron érkezik a Cars 2. Villám McQueenék a 66-os út és az amerikai versenypálya helyett most nemzetközi versenyen indulnak. Ráadásul a történet egy James Bond-os szállal is gazdagodik.

Július

A sok számítógépes animáció között a régi időket idézi az új, kézzel rajzolt Micimackó. A Micimackó-feldolgozás egyáltalán nem szokatlan a Disney-től. Kérdés, vajon még hány "vadiúj" változatot bír el Milne története?

Augusztus

A nyár utolsó hónapja az előzetes alapján egy kínosnak ígérkező filmet tartogat: a számítógéppel animált hupikék törpikéket, a The Smurfs-öt. Peyo képregényét Magyarországon elsősorban az 1981-ben indult Hanna-Barbera rajzfilmsorozat-feldolgozásból ismerhetjük. A most mozikba kerülő újragondolt sztori szerint Hókuszpók elüldözte falujukból a törpöket, akik így varázslatos világukból a mai Central Park közepébe csöppennek. (Már az furcsa, hogy az eredetileg középkori európai erdőből 2011-ben "varázslatos" párhuzamos világ lesz.)

November

A karácsonyt megelőző időszak új mesefilmekben gazdag lesz. A Puss in Boots újabb bőrt húz le a Shrekről: a filmben Kandúr (hangja: Antonio Banderas) korai éveit követhetik nyomon a nézők, amikor még a nagyon eredeti nevű Kitty-vel (hangja: Salma Hayek) bandázott. A filmben állítólag látványos kardcsatákból és összetört szívekből sem lesz hiány.

(Hivatalos előzetes még nincs, csak egy honlapkezdemény.)

George Miller Oscar-díjas Táncoló talpak című animációjának is jön a második része. A Happy Feet 2-ben a táncos Topinak és az aranytorkú Gloriának kisfia születik, aki szintén tehetséges lesz valamiben. És természesen, a pingvinvilágot is újra meg kell menteni.

(Hivatalos előzetese ennek sincs még, de a Topi eredeti hangját adó Elijah Wood pár szóban beszél a készülő filmről.)

A sok ez-is-volt-már után adventkor debütál a félév legeredetibbnek látszó animációja: az Arthur Christmas. A probléma azért nem ismeretlen: a Mikulás egy ajándékot nem tudott célba juttatni. A megoldáson azonban nem az egyik manója, hanem furcsa fia, Arthur dolgozik.

0 Tovább

2011 animációs filmjei (I. félév)

Összeszedtük azokat a fontosabbnak tűnő animációs filmeket, melyeket 2011-ben mutatnak be, és már elérhető az előzetesük is. Az első félév filmjei most, a másodikéi holnap következnek.

Február

A Gnomeo and Juliet a kertitörpék titkos életéről szól, intrikával, viszállyal, tiltott szerelemmel - hasonlóan mint a névrokonaikról szóló drámában, a Rómeó és Júliában. Ha valaki azt gondolta volna, nem nagyon lehet új formában feldolgozni a legismertebb Shakespeare-t, úgy látszik, tévedett.

A The Lion of Judah Krisztus keresztrefeszítését megelőző héten játszódik. A mese egy bátor bárányról, Judah-ról, és barátairól szól, akik el akarják kerülni, hogy áldozati állatokká váljanak. Kalandjaikat a Közel-Kelet bibliai helyszínen követhetjük végig. A húsvét előtt bemutatott animációs film állítólag szívbemarkoló, ugyanakkor derűs is.

Március

Tavasszal debütál Gore Verbinski viccesnek ígérkező filmje, a Rango. A mexikói hangulatot megidéző animációban hüllőbanditák tartják fenyegetésben a kis sivatagi várost, melyet Rangónak kell megmentenie. A kicsit ügyetlen kaméleonnak Johnny Depp kölcsönzi a hangját.

A sci-fi szerelmeseit is érdekelheti a Mars Needs Moms! A Milo nevű kisfiú édesanyjáért eljönnek a marslakók, és ahogyan az lenni szokott, a hiány döbbenti rá Milót arra, mit is jelent valójában számára az anyukája.

Április

Blu, a kissé okostojás, modoros arapapagály egy véletlen folytán Rio de Janeiróig repül. A Rio c. filmben Blu azt hiszi, ő az egyetlen képviselője fajának, de amikor rájön, hogy léteznek mások is - ráadásul egy csinos papagálylányról van szó -, elhagyja kényelmes ketrecét, hogy megtalálja társát.

Május

Ebben a hónapban kerül a mozikba a Kung Fu Panda 2. A folytatásoktól általában nem szabad sokat várni, reméljük, most másként lesz - az előzetes mindenesetre biztató.

 

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek