Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kövérek az európai gyerekek

Az Európai Unióban Wolfgang Ahrens német professzor vezetésével öt éve kezdődött az a kutatás, mely azt vizsgálja, hogy a 2-10 éves európai gyerekek egészségét, fejlődését milyen módon és mértékben befolyásolja az étkezés, életmód és társadalmi környezet. A kutatók megállapították, hogy az Európai Unióban élő gyerekek mintegy 20%-a kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. És persze további problémákat is okoz, mivel az elhízott gyerekekből nagyobb eséllyel lesznek kövér felnőttek.

Az EU déli részének országaiban minden öt gyerekből egy túlsúlyos, míg az északi országokban a kövérek aránya csak 5%. A kutatók szerint a gyermekkori elhízás szorosan összefügg azzal, hogy ez a korosztály úgy eszik, hogy közben nézi a televíziót. A kulturális különbségek miatt az északi gyerekek jóval egészségesebben étkeznek (több friss zöldség, gyümölcs, kevesebb édesség), mint a déli országokban élők. A tanulmány készítői 16 224 gyereket vizsgáltak, szüleikkel együtt. A vizsgálat Magyarországon is folytatódik azzal a céllal, hogy segítsen az egészséges gyermekkori életmód kialakításában.

Ezekről adtak hírt az elmúlt héten:

0 Tovább

Kövér a gyereked? Adózz többet!

Az elhízott gyerekek egészségügyi problémáira számos tanulmány, kutatás, akció hívja fel a szülők figyelmét. Illinois állam azonban a kampányok helyett drasztikusabb lépést tervez: megadóztatná a kövér gyerekek szüleit.

A szülők felelőssége, ha elhízott a gyerekük - vélekedik Shane Cultra szenátor, aki ezért azt javasolja, vegyék el azoktól a szülőktől az adójóváírás lehetőségét (átlagosan 2000 dollárt), akik kövér gyereket nevelnek. Egyelőre csak egy meglebegtetett ötletről van szó, mellyel megpróbálnák visszaszorítani az államban tapasztalható növekedését a túlsúlyos gyerekek számának.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek