Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Soma a kiherélt klasszikusok mellett

A rövidített kötelező olvasmányokhoz hasonlóan egymás után jelennek meg a zanzásított klasszikusok is. Most éppen a Népszabadság indított egy könyvsorozatot (Régi csibészek) melyben "a 18 időtlen klasszikus, a vonzó, zsebre vágható, papírkötésű formátum, a fantáziát megmozgató illusztrációk, a könnyű olvashatóság és a könyvek ára -790 Ft- az ifjúság tömegeinek teszi újra vonzóvá a regényolvasást."

A Régi csibészek - Klasszikusok könnyedén című sorozathoz készült egy promóvideó Soma Mamagésával. A pszichológusképzést is végzett Soma arról elmélkedik, miért szükségesek a kivonatolt klasszikusok a gyerekeknek. Az érvelésben arra hivatkozik, hogy "a komputer igen erősen kinyomta az olvasást és a könyveket a piacról", ezért úgy lehet bevonni a gyerekeket az olvasásba, ha a könyvek "ráhangolódnak a 21. századi gyermek ritmusára". Erre pedig egy szemléletes példát is hoz: Kiplinget azért nem olvassák a gyerekek, mert vastag és ráadásul apró betűkkel van írva, "nincs szerkesztve", és ezért, amint meglátják, elszörnyülködnek és kiesik a kezükből.

1 Tovább

Képregényesített klasszikusok

Magyarországon szokatlan vállakozásként a Kossuth Kiadó a Port.hu médiatámogatásával hozzáfogott egy havonta megjelenő képregénysorozat kiadásához. A Klasszikusok képregényben sorozat köteteit alacsony áron, 1290 Ft-ért lehet megvásárolni a nagyobb újságárusoknál, könyvesboltokban. Egyértlemű, hogy a sorozat - hasonlóan a napilapok felnőtteknek szóló filléres regényakcióihoz - tömegekhez akar eljutni, kihasználva a klasszikus ifjúsági regények népszerűségét.

Az első kötetek Daniel Defoe Robinson Crusoe-ját, Mark Twain Tom Sawyer-ét, és Lewis Caroll Alice Csodaországban című regényét dolgozzák fel, egyenként nagyjából 80 oldalon.

0 Tovább

Tévé helyett komolyzene

Bár azt ígértük, hogy a Gyerekszemle hétvégére tévéműsor-ajánlóval jelentkezik, ezen a hétvégén olyan szerény a felhozatal, hogy ezt most kihagynánk.

Viszont novemberben újra kiadták dvd-n és blue-rayen az egyik kultikus Disney-filmet, az 1940-es Fantáziát, és annak átdolgozását, a 2000-es változatot. A Fantázia a komolyzene nagy klasszikusait eleveníti meg képekben. A zeneműveket rövid animációs blokkokban dolgozza fel, melyeket Miki egér konferál fel, és köt össze.

Továbbkattintva néhány jelenetet válogattunk össze a két változatból.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek