Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kínos: pedofil figura jelölné a gyerekbarát tartalmakat?

A Médiahatóság egy külön piktogrammal jelölné a gyerekeknek ajánlott televíziós műsorokat, ennek a kiválasztását pedig az internetezőkre bízza:

3 Tovább

Gyerekzár, 6-os karika: így védik a gyereket a tévétől

Magyarországon július 1-jén lép hatályba a médiatörvény sajtótermékekre és bizonyos internetes tartalmakra vonatkozó része. Szalai Annamária hangsúlyozta, hogy a szabályozás csak szűk területet és alapvető jogokat érint, például a gyűlöletbeszéd tilalmát vagy a kiskorúak védelmét. (Például bevezetik az új kategóriát, a 6-os karikát is, melyet a 18+ tartalmak, vagyis a szélsőségesen durva vagy pornográf műsorszámok kapnak meg, és ezek egyáltalán nem kerülhetnek majd adásba. Lesz egy "6 éven aluliaknak nem ajánlott" besorolás is, melybe azokat a műsorokat sorolják, melyek a 6 éven aluliakban félelmet kelthetnek vagy nem érthetőek ennek a korosztálynak.)

Kép: telegraph.co.uk

5 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek