Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rejtélyes mesék agytornához

Az írást köszönjük Mózes Krisztiánnak!

Olyan könyvet akartam írni, amilyet gyerekként szerettem volna olvasni - mondja a gyerekeknek csavaros történeteket, furfangos meséket író Uroš Petrović. De ki is Uroš Petrović? Író, illusztrátor, formatervező, fotós, a szerb Mensa, a magas intelligenciájú embereket tömörítő egyesület elnöke immáron négy éve. Az ő személye és szakértelme a garancia arra, hogy színvonalas, az agyat átmozgató feladványokat, rejtélyeket találunk majd a logikai feladványokat tartalmazó könyveiben, a magyarul nemrég megjelent A rejtelmes Ginkó utcában és a Tördafejed-mesékben.

0 Tovább

Mit tegyünk, ha tehetséges a gyerekünk?

A magyar közoktatásban nincs kiépült gyakorlata a tehetséggondozásnak, az egyetemi, fősikolai tanárképzéseken is csak érintőlegesen foglalkoznak a témával. A hiányosságokat kihasználva a magánszektor a legkülönbözőbb lehetőségeket kínálja a fejlesztő játszóházaktól a méregdrága eszközökig. A tehetséges gyereket nevelő szülőnek tehát nehéz tájékozódnia, segítséget kérnie. Mózes Krisztián fiatal pedagógus, 2002 óta táboroztat és oktat tanfolyamokon tehetséges gyerekeket, nemrég a nemzetközi Mensa magyarországi szervezetének tehetséggondozási felelőse is lett. A Gyerekszemlének adott interjúban arról beszélgettünk, mi a teendő akkor, ha tehetséges a gyerekünk?

3 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek