A RTL Klub legnézettebb műsorában, a Való Világban jótékonysági hét tart. Az RTL az sms-ek nettó árát a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak utalja át, és közösen keresik fel a legszegényebb kistérségeket.

De miért pont a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványra esett a választás?

A rossz nyelvek és a konspirációs elméletek szerint az ok rendkívül prózai. A Való Világ masszív nézettségét úgy lehet fenntartani, ha olykor-olykor olyan jeleneteket is sugároznak az összefoglalókban, melyek túllépnek a 12-es karika határain, és melyek miatt az RTL Klub komoly büntetésekre számíthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Ezt megelőzendő vagy mérséklendő, a csatorna Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa alapítványát támogatva közhasznú programot indít a legnépszerűbb műsorában. Vállalva ezzel azt is, hogy az elkerülhetetlen közszolgálati unalom miatt átmenetileg többen kapcsolgatnak el a Való Világ összefoglalójáról máshová. Más elméletek szerint pedig a jótékonykodás csak szemfényvesztés, és a csatorna "lenyeli" a befolyt összeg nagy részét.

A Való Világgal kapcsolatban számtalan népszerű összeesküvés-elmélet látott már napvilágot, és még a leghihetőbbekről is rendre kiderült, hogy semmi alapjuk, valószínűleg ezzel is így lesz. Számos érv szól ugyanis amellett, hogy az RTL és a Való Világ a Hegedűs Zsuzsa által vezetett Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt választotta.