Ezek a babák kimaradtak a bizarr játékokról szóló posztból, mert külön fejezetet érdemelnek. Zavarba ejtő játékbabák következnek a '60-as, '70-es évek fordulójáról.

Kép: ~Jo~

Leggy

1971-ben a Hasbro megalkotta a Leggy babákat, egy újabb koppintását a Barbienak. A Leggy-k ismertetőjegye az extrém hosszú lábuk és az abnormálisra nyújtott fejük.

Kép: mame3

Emerald

Ez a picit földönkívülire hasonlító kislány a Milton Bradley Co. fejlesztése 1972-ből. A halványlila bőr és a hatalmas zöld szemgolyók összképe egyszerre félelmetessé, de furcsán aranyossá is teszi ezt a nem mindennapi babát.

Susie Sad Eyes

Margeret Keane hatalmas szemű festett nőalakjai sikerét meglovagolva a Belle Doll & Toy Corp. 1972-ben piacra dobta a szomorú szemű Susie-t.

Kép: Susie Sad Eyes Flickr Group

Little Miss No Name

Talán a Hasbro 1965-ös babája a leginkább zavarba ejtő. Susie szomorúságán a Little Miss No Name messze túltesz hatalmas könnycseppjével és szakadt ruhájával. Nem is beszélve az adományokért könyörgő kézmozdulatáról. Vidám játszótársa lehetett bármelyik kislánynak.

De hogy ne egy ilyen szomorú ponton fejezzük be a posztot, következzen egy csilli-villi játékékszer is!

Kiddle

A Mattel 6-10 cm magas, medálokban és parfümös üvegekben lakó babáiért számos kislány őrült meg 1966 és 1971 között. UFÓ-változtban is kaphatóak voltak.

Kép: super junk

 

via modernkiddo.com