Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jelmezversennyel az olvasás népszerűsítéséért - felhívás

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, a Kossuth Kiadó Zrt. és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság jelmezes vetélkedést hirdet "Irodalom Jelmezben" címmel a
XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából általános és középiskolás diákcsoportok számára.

A szervezők április 21-én, szombaton 10-16 óra közt a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison várják az olvasmányaik szereplőinek alakját magukra öltő diákcsoportokat, akik így jelmezeikkel népszerűsítik az olvasást. (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)

0 Tovább

Az AIDS-es fiú, akinek Jacko énekelt

Pontosan 40 éve, 1971. december 6-án született Ryan White, aki a HIV/AIDS elleni harc egyik arcaként vált ismertté.

0 Tovább

AIDS: a gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben

Ma van az AIDS világnapja, és bár a nagy kampányoknak köszönhetően jelentős eredményeket sikerült elérni a betegség elleni harcban, a gyerekek jelenleg nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek. A HIV-vel élő 15-24 évesek jelentős többsége világszerte a női nemhez tartozik. Ez az arány a szubszaharai Afrikában még magasabb, ahol a lányok és fiatal nők a fertőzött fiatalok 71%-át teszik ki.

Egy odesszai utcagyerek. Yana drogfüggő és AIDS-es volt, 13 éves korában hunyt el.
(Az év fotója, UNICEF, 2005)

0 Tovább

Hoffmann Rózsa minden iskolástól legalább 100 Ft-ot kér

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár felszólította a magyarországi iskolás gyerekeket, hogy adományozzanak fejenként legalább 100 Ft-ot, hogy a csíksomlyói árvák az ünnepnapok alkalmával felvehessék az adományokból vásárolt székely ruhákat.

A felhívás a kormany.hu oldalról:

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek