A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, a Kossuth Kiadó Zrt. és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság jelmezes vetélkedést hirdet „Irodalom Jelmezben” címmel a
XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából általános és középiskolás diákcsoportok számára.
 
A szervezők április 21-én, szombaton 10-16 óra közt a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison várják az olvasmányaik szereplőinek alakját magukra öltő diákcsoportokat, akik így jelmezeikkel népszerűsítik az olvasást. (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)
 
Jelmezes Jelenetek
 
A jelmezes diákcsoportok iskolájukat képviselik, feladatuk, hogy rövid jeleneteket mutassanak be a könyvfesztivál területén bárhol és bármikor, a nap folyamán több alkalommal is, oly módon, hogy felhívják magukra és a népszerűsített alkotásra a zsűri és a közönség figyelmét. A csapatok jól látható táblával jelöljék nevüket és produkciójukat. A zsűri a jelenetek és a megjelenés alapján osztja majd ki a díjakat:
I. díj: 80 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj : 40 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 20 000 Ft-os könyvcsomag
 
Jelmezverseny - Közönségdíj
 
A diákcsoportok legügyesebben elkészített kor- és élethű, kreatív jelmezeire 10 és 15 óra között a közönség adhatja le szavazatát.
I. díj:  40 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj: 25 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 15 000 Ft-os könyvcsomag
 
Különdíj
 
A legnagyobb létszámú jelmezes diákcsoportot delegáló iskolát 80 000 Ft-os könyvcsomaggal jutalmazza a verseny szervezőbizottsága.
 
A verseny regisztrációköteles, az egyéni versenyzők és a csapatok egyrészt e-mailben (tandor@vnet.hu) jelentkezhetnek legkésőbb április14-ig. A versennyel kapcsolatban érdeklődni a tandor@vnet.hu címen lehet.