A londoni olimpia közeledtével a British Council rajzpályázatot írt ki, amelynek témája az olimpiai játékok, de ha valaki inkább a színpadon mutatná meg, mit tud, választhatja az Országos Színháztörténeti Múzeum pályázatát, amelynek keretében a gyerekeknek Örkény egyperceseiből kell játszaniuk. Összegyűjtöttük az aktuális pályázatokat általános és középiskolás diákok részére.

A digitális bennszülöttek mindennapjai

A Digitális Nemzedék Konferencia iskolásoktól vár egy-három perces videókat arról, hogyan használják a web által kínált eszközöket, a digitális technológiákat.

Háromfős, általános vagy középiskolás csapatok jelentkezését várják egy-egy videóval. Részletek itt.

Beküldési határidő: 2012. február 1.


Tűzfalfestés

A Pillangóhatás Pedagógiai Program (PPP) célja, hogy minél több tanulót kapcsoljon be a városszínesítésbe, a Színes Város projektbe, részt vállalva ezzel a gyerekek és fiatalok esztétikai és művészeti neveléséből.

A pályázatra középiskolás diákok nevezhetnek. A pályázáshoz egy forgalmas helyszínt kell megjelölniük, amit szeretnének kiszínesíteni a városukban.

A nevezés részleteiről itt lehet olvasni.

Nevezési határidő: 2011. február 6. éjfél

Természetbarát Közösségek

A Bayer és az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) nemzetközi rajzpályázatot hirdet gyermekek számára, ahol bemutathatják környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket az élet különböző területein. A rajzoknak és festményeknek a következő kérdésre kell választ adniuk: „Mi az, ami nem tetszik és elszomorít téged a környezeted: a közösségek, városok, erdők, óceánok és a levegő állapotával kapcsolatban?” Ezen belül pedig különösen arra a kérdésre: „Milyen változásokat látnál szívesen a környezetvédelemben ezeken a területeken?”

A pályázaton olyan gyermekek vehetnek részt, akik 2012. június 15-éig (Környezetvédelmi Világnap) betöltik 6. életévüket, de 14 évesnél nem idősebbek.

További részletek itt.

A pályamunkák leadási határideje 2012. február 15.


Egypercesek - színpadra!

Örkény István születésének 100. évfordulója tiszteletére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) versenyt hirdet középiskolás diákok számára.

A szerző egyperces novelláiból szabadon válogatva színpadi produkciókat várnak maximum 15 percben, tetszőleges stílusban. Az értékelésnél fő szempont, hogy a szerző életművéhez méltó és humorban gazdag előadások szülessenek.

További információk itt.

Jelentkezési határidő: 2012. február 15. (telefonon vagy e-mailen)
Elkészült produkciók beérkezési határideje DVD-n: 2012. március 30.

Játékprogramíró-verseny

A html5jatekok.hu játékprogramíró-versenyt hirdet középiskolás diákok számára. A feladat: egy működőképes, legalább egy játszható pályát tartalmazó játék készítése HTML5-ben.

A versenyen részt vehet bármely, 2011 novemberében nappali tagozatos, magyarul tudó középiskolás diák (beleértve a határon túli magyar középiskolákat is).

A nevezés és a technológiai feltételek részletei itt találhatóak.

Beadási határidő: 2012.február 15.


Olimpia diákszemmel

A British Council a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a B55 Galériával és a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen arra ösztönzi a diákokat, hogy egy képzőművészeti alkotáson keresztül mutassák meg, mit gondolnak az olimpiai játékokról. A pályázat 12 és 18 év közötti fiatalok számára biztosít lehetőséget arra, hogy megjelenítsék az olimpiai játékokkal kapcsolatos gondolataikat, és megmutassák tehetségüket, kreativitásukat.

Korcsoportok: 12-14 éves diákok (Kategória I.) és 15-18 éves diákok (Kategória II.)

Részletek itt.

A pályaművek beküldési határideje: 2012. február 25.

Álmodtam egy világot

A Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény „Álmodtam egy világot” címmel országos rajzpályázatot hirdet alapfokú művészetoktatási intézmények képző- és iparművészeti tagozatán tanuló, 6-18 éves gyerekek részére több korcsoportban. A rajzok témája: Ti hogyan képzelitek el azt a világot, amelyben szívesen élnétek?

A pályázás részletei itt találhatóak.

Beküldési határidő: 2012. március 16.


Ottlik Géza film- és irodalmi pályázat

Kőszeg Város Önkormányzata és a Jurisich Miklós Gimnázium Ottlik Géza születésének 100. évfordulója alkalmából, rá emlékezve film- és irodalmi pályázatot hirdet középiskolások részére. A pályázaton részt vehet minden középiskolás diák filmetűddel, dokumentumfilmmel vagy irodalmi alkotással (verssel, tanulmánnyal, esszével, novellával).

A pályázati feltételek itt olvashatóak.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. március 31.

Tuvudsz ivigy?

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és a Petőfi Irodalmi Múzeum versíró pályázatot hirdet a „híres-neves Rácpácegres”, azaz  a Sárszentlőrincen található Lázár Ervin Emlékház 2012. májusi megnyitásának alkalmából. Pályázhatnak (2.)-3.-4. osztályos gyerekek.

Témák:
„Verselet”: Bruckner Szigfrid stílusában egy kiválasztott meseszereplő nevében vagy meseszereplőnek.

Dalnokverseny: Az egyik szereplő versének továbbszövése, továbbgondolása, halandzsa vers írása.

Versfaragás: Lázár Ervin bármely meséjének szereplőjéről a megadott versrészletek, szófordulatok, rímek felhasználásával.

A saját alkotások mellé, köré a gyerekeknek készíteniük kell illusztrációt is úgy, mintha az egy verseskönyv oldala lenne. További részletek itt.

Beküldési határidő: 2012. április 13.

Kedvenc madaram

Az Északerdő Zrt. rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára.

További információk itt.

Beérkezési idő: 2012. április 9-től 2012. április 20-ig.

Liliom és holló rajzpályázat

A debreceni Benedek Elek Általános Iskola a „Liliom és holló” című országos komplex történelem és műveltségi vetélkedőjéhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet alsó tagozatos tanulók részére. A kiírás itt olvasható. http://palyazatok.org/liliom-es-hollo-rajzpalyazat/

Beküldési határidő: 2012. április 30.


Kövess minket Facebookon is!