A 4. Gyerek ARC az E.ON EnergiaKaland elnevezésű tanulási programmal együttműködve, két korcsoportban hívják kalandra pályázóinkat az energia birodalmába. Mindkét korcsoport pályázóit arra kérik, gondolkozzanak el azon, hogyan lehet az energiafogyasztással takarékosan bánni.

A4-es formátumú lapra tetszőleges technikával alkotott pályamunkákat várnak.

Pályázati témák korcsoport szerint:
* 6-9 évesek: Illusztráld a mesét!
* 10-14 évesek: Legyél feltaláló!

Beküldési határidő: 2011. május 5.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola novellaíró pályázatot hirdet 12-19 éves diákoknak. 2011 májusában rendezik meg a 6. novellaíró versenyt, amelyre várnak minden Magyarországon élő 12-19 éves magyar és külföldi diákot.
A kezdeményezés célja az angol nyelvű novellaírás és olvasás népszerűsítése a fiatalok körében.
Beadási határidő: 2011. május 9.


A Novashop Computers kabalafigurájának Novacoopé-nak a felhasználásával írj le egy rövid számítástechnikai történetet. Fontos, hogy Novacoopét-humoros élethelyzetekben ábrázold, miközben számítástechnikai problémákat old meg, és bizalmat sugalljon a karaktere. Faggasd ki ismerőseidet, családtagjaidat problémáikról, sztorijaikról!

A pályázat célja, hogy az elkészült alkotásokból tanulságos, szórakoztató képregények szülessenek. A kiírás középiskolásoknak és felsőoktatási hallgatóknak szól.
Képregény pályázatok benyújtásának határideje: 2011. május 16.

A Fiatalok Lendületben Program keretében az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) lehetőséget ad európai és Európán kívüli országokból érkező fiatalok számára, hogy 2 héttől egy évig terjedő időtartam alatt egy másik országban tapasztalatokat szerezzenek.

A feladat, hogy megtaláljátok a hozzátok legközelebb élő EVS önkéntest, és megkérdezzétek őt arról, hogy:
* Ki ő? Honnan jött?
* Ki a fogadószervezete? Milyen területen tevékenykedik a szervezet?
* Az önkéntesnek mi a feladata Magyarországon?

Ha megtaláltátok az önkéntest, készítsetek vele rövid interjút! Az interjú eredménye videó vagy az önkéntesről és a csapatról készült fényképet is tartalmazó írás egyaránt lehet.
Beküldési határidő: 2011. május 13.

 

A Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum rajzpályázatot hirdet az Iparművészeti Múzeumban 2011. szeptember 18-ig megtekinthető Két korszak határán - Perzsa művészet a Qádzsár-korban (1796-1925) című kiállításhoz kapcsolódóan.

A pályázat címe: Az Ezeregyéjszaka meséi.

Három kategóriában (óvodás, általános iskolás és középiskolás) várják azokat az A4-es papírlapra, bármilyen technikával készült alkotásokat (ceruzarajz, zsírkréta, filctoll, vízfesték, tempera, kollázs stb.), amelyek az Ezeregyéjszaka egy-egy kiválasztott meséjét illusztrálják.
Postára adás határideje: 2011. május 20.

A Hetedhét Vigasság kulturális, művészeti és hagyományőrző fesztivál rajzpályázatot hirdet 3-14 éves gyerekeknek, három korcsoportban.

Téma: Az én manóm! Az elkészítés módja: szabadon választott technika, maximum A/3-as papírméret.
Postára adás határideje: 2011. május 20.

 

A KulturBridge négy műfajban és témában pályázatot hirdet. Szeretsz fotózni? Készíts képet a város szimbolikus hídjairól! Örökítsd meg, ahogy különböző kultúrák, emberek, értékrendek találkoznak.

Alkotó ember vagy? Készíts rajzot, szobrot, design terméket vagy bármilyen képzőművészeti alkotást a négy kultur_bridge_maptermészeti elem (tűz, víz, föld, levegő) témájában!

Otthon vagy a zene világában? Gondold újra a 200 éve született Liszt Ferenc általad választott darabját és készíts a zenédről egy maximum 6 perces videót!

Szeretsz rajzolni? Ha általános iskolás vagy és van hozzá kedved, rajzold le egy A4-es lapra, hogyan képzeled el Budapest új hídjait 100 év múlva!
Beküldési határidő: 2011. május 31.

A Generali a Biztonságért Alapítvány gyerekpályázattal szeretné felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, idén különösen nagy hangsúlyt fektetve a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

A Szimba rajzpályázatra óvodások és az általános iskola 6-14 éves tanulói küldhetik rajzaikat. A pályázat témája: Hogyan közlekedjünk biztonságosan kerékpárral?
A pályázat beküldési határideje: 2011 június 17.


Pedagógia szakos egyetemisták szeretnék, ha általános és középiskolások írnák meg, mit gondolnak az oktatásról.