Bár a nyáron viszonylag kevesebb pályázatot hirdetnek meg, egy-két érdekesebb így is akad. Összegyűjtöttük a gyerekeknek kiírt júliusi pályázatokat. A sorrend a jelentkezési határidők alapján állt össze.

Kritikaíró pályázat 16 éves korig

Írj egy ajánlót az új Ruminiről a Pagony Kiadónak!
A legjobb két cikket közlik a Pagony oldalán, és szerzőik választhatnak egy Pagony kiadású könyvet ajándékba az ajánlóért, hogy legyen mit olvasniuk a Rumini után is.

Egy feltétel van: ne legyél idősebb 16 évesnél, és persze olvasd el jó alaposan a könyvet! 2000-5000 karakteres írásokat várnak (ez körülbelül 3 kézzel írt oldal vagy 1-2 formázatlan oldal a számítógépben).

Beküldési határidő: június 24. (A kritikaíráshoz segítséget itt adnak.)

 

Rajzpályázat mindenkinek

Csutkamanó barátai - Készíts olyan mesefigurákat, amelyek egyediek, amiket még soha sehol nem láttatok, amelyek a fantáziátokban születtek meg!

A pályázó lehet gyermek, felnőtt, szülő, iskola, óvoda, csoport, egyén

Határidő: 2011. július 5. (Részletek itt.)

 

Mese- és novellaíró pályázat általános iskolásoknak

A HírTV Zrt. mese- és novellaíró pályázatot hirdet 6-14 életév közötti gyermekek részére, melynek keretében „Rólam szóltak a hírek” címmel lehet beküldeni meséket, novellákat. A HírTV Zrt. elsősorban kitalált történeteket vár.

Pályázhatnak: magyar anyanyelvű, általános iskolás 6-14 életév között lévő gyermekek.

Formai, megkötés: magyar nyelvű, legalább egy, legfeljebb négy géppel vagy kézzel írt A4-es oldal.

Beküldési határidő: 2011. július 15. (Részletek itt.)

 

Videoklip-pályázat 13 éves kor felett

Idén ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmából a Duna Televízió videoklip-pályázatot hirdet 13-tól 18 éves, és 18 évnél idősebb tehetséges filmkészítők számára, két kategóriában.

A pályázatra olyan legalább másfél, legfeljebb háromperces filmekkel jelentkezhetsz, amelyek Liszt Ferenc zenéjére készültek az idei évben és amelyek a világhírű magyar zeneszerző és zongoraművész életművét népszerűsítik a nézők körében.

Műfaji megkötés: kisfilm, klip, animáció, szabad filmes asszociáció.

A pályázat kétfordulós, az első forduló klipjeit 2011. július 31-ig várják. (Részletek itt.)