Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mítoszok és valóság: a tanárok és a gyerekek valódi helyzete Magyarországon

Ez az infografika az OECD-országok 2009 nyarán megjelent Oktatási körképét foglalja össze. Ebből többek között kiderül az is, hogy Magyarország egyike azon országoknak, ahol a legkevesebb gyerek jut egy tanárra, és a magyar pedagógus tölti a legkevesebb időt iskolai munkával. Igaz, a most áprilisban készített grafikonhoz nem a legfrissebb jelentést használták (a 2010-es kiadás egy éve jelent meg, és hamarosan jönnie kell a 2011-esnek is), az összesítések érdekes összefüggésekre mutatnak rá - bár elsősorban a tanárok helyzetére összpontosítanak.

Az OECD 2009-es Oktatási körképéből készült grafikon nagyobb méretéhez kattints a képre!

0 Tovább

Drasztikus változások a családok életében

Egy friss OECD-felmérés a családok helyzetét vizsgálta, ez alapján bátran kijelenthető, hogy egy generációnyi idő alatt drasztikus változások történtek. A Doing Better for Families c. tanulmány adatait a Guardian egy nagy táblázatban foglalta össze, ebből válogattunk ki néhány érdekes adatot. (A teljes anyag innen szerezhető meg.)

Míg évtizedekkel ezelőtt a nyugdíjas lét volt elsősorban a szegénységi rizikófaktor, a felmérés tapasztalata alapján ma az, ha valaki gyereket nevel. A társadalom legveszélyezettebbjei tehát a gyerekes családok lettek.

1 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek