Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van már magyar pánikgomb is!

Ha eddig valaki pedofil, rasszista vagy más jogellenes, kiskorúakra káros anyagot talált az interneten, és tenni akart valamit ellenük, saját magának kellett kitalálnia, hová is forduljon. Most már viszont elérhető egy hivatalos magyar oldal, mely az ilyen tartalmak ellen jött létre.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szeptember 22-én indította el a
www.­internethotline.­hu oldalt, ahol bárkinek lehetősége van bejelentenie a világhálón talált jogellenes, vagy ugyan jogszerű, de a kiskorúak számára káros, veszélyes tartalmakat.

1 Tovább

Zaklatják a gyereket az interneten!

Egyre több az öngyilkos tinédzser - 4 tipp a zaklatások kivédésére.

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb problémát jelent, hogy a gyerekek a közösségi oldalak és a csevegőprogramok használata során ki vannak téve nem csak a felnőtt szexuális ragadozók zaklatásának, de saját kortársaik kegyetlenségeinek is.

1 Tovább

Miért likvidálja a Facebook a 13 év alattiakat?

Mozelle Thompson, a közösségi portál adatkezelési tanácsadója csütörtökön az ausztrál parlament kiberbiztonsági bizottsága előtt bejelentette, hogy a Facebook naponta 20 ezer gyereket töröl felhasználói közül, mert nem érik el az előírt alsó korhatárt. Thompson ugyanakkor hozzátette, a kigyomlálási eszközeik "nem tökéletesek", ugyanis nincs kidolgozott módszerük a 13 év alattiak kiszűrésére. A Facebookon a szabályok szerint ugyanis 13 év alatt nem lehet regisztrálni, viszont nem ellenőrizhető egyértelműen, hogy a gyerekek a valóságnak megfelelően töltik-e ki az adatlapot. "Vannak, akik hazudnak. Vannak, akik nincsenek 13 évesek" - fogalmazta meg a problémát Thompson.

Az internet csapdáinak kitett kiskorúak kapcsán Minnesota demokrata szenátora, Al Franken nemrég levelében arra kérte Mark Zuckerberget, hogy módosítson a Facebook személyesadat-kezelési politikáján. A levélben többek között az áll, hogy a Facebook jelenlegi szabályai miatt 13 millió 18 év alatti felhasználó a felnőttekhez hasonlóan oszthat meg magáról személyes információkat. Ők vannak kitéve leginkább a Facebookon is előforduló "ragadozóknak", az internet veszélyeinek, nem lehet megengedni, hogy naivan bárkivel megoszthassák telefonszámukat, lakcímüket.

6 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek