Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az iskolai bántalmazásról zenél az év gyerekalbuma

Vasárnap este átadták a Grammy-díjakat, amit a gyereklemez kategóriában egy bullying, azaz iskolai zaklatás, bántalmazás elleni szövegeket, dalokat tartalmazó album, az All About Bullies… Big And Small vihetett haza. A számos philadelphiai zenész közreműködésével készült, 37 trackes album nyár végén jelent meg. A készítők az eladásból beérkezett teljes bevételt egy, az iskolai erőszak ellen fellépő intézménynek, a Pacer Center's Kids Against Bullyingnek ajánlották fel. Az alapvetően vidám számok a barátok, a buszos kirándulás, a biciklizés mellett a multikulturalizmusról, a különbözőségről, a másságról, az internetes zaklatásról szólnak. Az album producere, Steve Pullara szerint az iskolában bárkit érhet atrocitás, de ezt meg lehet akadályozni, ha a problémáról beszélnek a gyerekekkel.

Az összes szám végighallgatható az album honlapján.

0 Tovább

Interneten zaklatják a gyerekeinket – mégsem tudunk róla

Becslések szerint a gyermekbántalmazásról készült képfelvételek száma az interneten több millióra tehető, a felvételeken összesen pedig több tízezer gyerekek látható. A szülők a technológia terén gyakran lemaradnak gyerekeiktől, emiatt nem tudnak megfelelő segítséget nyújtani nekik. Miközben az internet határtalanságát és arctalanságát a bűnözők is kihasználják, a gyerekeknek saját kortársaik is sok sérülést okoznak. A gyerekek online biztonsága érdekében globális összefogásra lenne szükség - hívja fel a figyelmet az UNICEF Innocenti Kutatóközpontjának legújabb tanulmánya.

5 Tovább

Minden ötödik gyereket zaklattak már az interneten

Ötből egy gyerek volt már áldozata az interneten vagy telefonon történő zaklatásnak, az úgynevezett cyberbullyingnak - derül ki egy friss brit tanulmányból. A felmérést az Anglia Ruskin University tanárai készítették, és közel ötszáz 11 és 19 év közötti gyereket kérdeztek meg.

A gyerekek 18,4%-a volt már szenvedő alanya a cyberzaklatásnak (a lányok 22%-a, a fiúk 13,5%-a). Az összes megkérdezett gyerek kétharmada azonban, ha nem is a saját bőrén, de szintén tapasztalta a problémát: vagy volt már szemtanúja ilyen esetnek, vagy ismer olyat, aki elszenvedte.

4 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek