Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Élő pajzsként használják a gyerekeket a háborúban

A képen egy 12 és egy 15 éves fiú fog fegyvert
a szomáliai átmeneti szövetségi kormány oldalán (The New York Times)

Szomáliában mindkét hadban álló fél toboroz gyerekkatonákat - állítja a Human Rights Watch egy friss jelentésében. "A gyerekek számára Szomáliában nincs biztonság. Az al-Shabaab elrabolja a gyerekeket az otthonukból, az iskolából, hogy harcoljanak, nemi erőszakot követnek el velük szemben, kényszerházasságra lépnek velük " - mondta egy New York-i központú civil szervezet, a Human Rights Watch (HRW) helyettes gyerekjogi igazgatója, Zama Coursen-Neff. A 104 oldalas jelentés, a No Place for Children: Child Recruitment, Forced Marriage, and Attacks on Schools in Somalia törvénytelen toborzásokról, a háborúban a gyerekekkel szemben elkövetett erőszak formáiról számol be. A jelentés alapját 164 szomáliai gyerekkel, szülővel és tanárral készült interjú adja. A megkérdezett gyerekek közül 21-en vannak, akiknek sikerült megszökniük az al-Shabaab erőitől.

0 Tovább

Katonák nevelnek jó állampolgárt az iskolásokból

A gyerekeknek a londoni zavargásokban való részvétele, az iskolai kezelhetetlensége és a rossz iskolai mutatóik miatt kemény lépéseket tervez a konzervatív kormány. A tanárok nagyobb fegyelmezési szabadságot kapnak (például nem kell minden esetet dokumentálniuk, és a túlkapással vádolt pedagógusoknak anonimitást ígérnek addig, amíg vizsgálják az esetüket). A tanári tekintély megszilárdítása mellett Michael Gove oktatási miniszter a szó szoros értelmében vett fegyelmezett iskolát akar: ezért az oktatási intézményekben exkatonák is fognak dolgozni a gyerekek mentoraiként, és megnyílhat egy speciális katonai iskola Manchesterben.

1 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek