Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kínos: pedofil figura jelölné a gyerekbarát tartalmakat?

A Médiahatóság egy külön piktogrammal jelölné a gyerekeknek ajánlott televíziós műsorokat, ennek a kiválasztását pedig az internetezőkre bízza:

3 Tovább

A Facebook is csatlakozik a pedofilvadászathoz

A világ legnépszerűbb közösségi oldalának működtetői hamarosan pedofil képek és elveszett gyermekek után is kutatni fognak a feltöltött fotók elemzésével. Ezt a Facebook technológiai vezetője, Bret Taylor jelentette be csütörtökön a cég adatkezelését firtató amerikai szenátusi meghallgatás során - számolt be az AFP hírügynökség. Taylor nyilatkozata szerint vállalata a Microsofttal és az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központjával együttműködve végzi majd a fotók vizsgálatát.

A Facebookra feltöltött fotók elemzéséhez a Microsoft PhotoDNA nevű technológiáját fogják használni, amellyel a szoftveróriás saját szolgáltatásai, például a Bing kereső és a SkyDrive online tárhely esetében is kiszűrik a bűncselekményekhez kapcsolódó felvételeket. A gyermekvédő központ adatbázisával eltűnt kiskorúak után kutakodnak majd a közösségi oldalon.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek