Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszer volt, hol nem volt a tolerancia

Vendégszerzőnk, Farkas Kinga Ágnes az ELTE Társadalomtudományi Kar Kisebbségpolitika szakának végzős és a Bölcsészettudományi Kar másodéves arab szakos hallgatója. Kutatási területe az integrációs politika és kisebbségi csoportok beilleszkedési stratégiái.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent a Csimota Könyvkiadó gondozásában egy hat könyvből álló mesekönyvsorozat, amely mesék tematikusan a toleranciára nevelés eszközei próbálnak - nem is sikertelenül - lenni. A célkitűzést a könyv hátsó borítóján is olvashatjuk: "Sorozatunk meséi a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról szólnak. Teszik mindezt mesei környezetben, klasszikus motívumokkal - az ideológiai felhangokon, a mindenáron való tanulságokon és persze az Óperencián is túl."

0 Tovább

„Aki nyomorék, miért megy úszni?”

A magyar közoktatás legkiszolgáltatottabbjai a fogyatékosok. Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala és a Vizuális Világ Alapítvány, hogy ráirányítsa a figyelmet a különbözőséggel élők helyzetére, egy eseménysorozatot indított el június 20-án. Az "EGYÜTT" - Párbeszéd a különbözők együttműködéséről program első rendezvényén volt az ősbemutatója a Társas játék - Elliot Aronsonnal c. dokumentumfilmnek, mely a neves pszichológus 2009-es magyarországi látogatást dolgozza fel, ezzel párhuzamosan pedig az integrációban lévő lehetőségekből mutat meg egy szeletet.

1 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek