Kampányok a családokért

  • „Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám, de inkább adj örökbe, hadd éljek...” – ezt írták az abortuszellenes kampány plakátjára. A kormány célja az, hogy minél több gyerek szülessen meg – még ha az édesanya nem is akarja megtartani a gyereket.
  • A magyar társadalom nem kész arra, amire például a lengyel, hogy Magyarországon be legyen tiltva az abortusz. Ezt nem is szeretnénk, de az élet fontosságára felhívjuk a figyelmet - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár.
  • A gyereknevelés jó munkavállalóvá tesz: tudatformáló kampányt indít a NEFMI. Soltész Miklós szociális államtitkár szerint az egész Európát érintő demográfiai válság megoldására a családok megbecsülése, valamint a munka és a magánélet összeegyeztethetősége lehet az egyik legfontosabb válasz.
  • A munkavállalás ösztönzését már a gyerekkorban el kell kezdeni. Réthelyi Miklós miniszter kifejtette, a nagy munkanélküliséggel küzdő országokban a munkalehetőségek biztosításával kell a még munkaképes korban lévő emberek számára ösztönözni az életstratégia-váltást azért, hogy a gyerekek azt lássák reggel, hogy a szüleik felkelnek és munkába mennek. A többgenerációs munkanélküliségben élő családok tagjainak kiemelésében már az oktatásnak is részt kell vennie.


Az MTV Az Este c. műsorában is foglalkoztak az abortuszellenes kampánnyal. A videó automatikusan elindul a hajtás után.

Ifjúsági stratégiák

  • Eredményeket hoz az igazolatlan iskolai hiányzásokat a korábbiaknál szigorúbban büntető törvény módosítása. Míg 2009-ben 44.361 feljelentés érkezett a rendőrségre, addig 2011-re ez a szám kevesebb, mint ötödére csökkent, és 8.094 gyermek igazolatlan mulasztása haladta meg a kritikus határt – ismertette Hoffmann Rózsa.
  • Az MSZP ezekben a hetekben tárgyalja a párt ifjúsági stratégiáját, és ha kormányra kerülnek, akkor az óvodákban és az iskolásban is térítésmentesen étkezhetnek majd a gyerekek – tudhattuk meg Szanyi Tibortól.

 

Érdekességek a gyerekekről

  • A világ legjobb gyerekmúzeumai közül itt hetet lehet megnézni – az egyik Győrben van.
  • A kisgyerekek növekedésének hirtelen megugrásai egyszerre jelentkeznek az átmeneti aluszékonysággal - állapították meg amerikai kutatók, megerősítve a népi megfigyelést, miszerint alvás közben nő a gyerek.
  • A tizenéves fiatalokat négyszer nagyobb mértékben érintik a halálos kimenetelű autóbalesetek, mint a felnőtteket. Amerikai kutatók egy 800 autóbaleset részleteit tartalmazó reprezentatív adatbázis felhasználásával felfedeztek néhány olyan, a tinédzserek által gyakran elkövetett kritikus vezetési hibát, melyek végül balesethez vezettek.
  • Lecsúszott a legnépszerűbb amerikai nevek listájáról az Elvis keresztnév, amely ötvenhét éven át folyamatosan szerepelt az ezer legkedveltebb név között. Az amerikai anyák az utóbbi években egyre inkább a nagymamáikról nevezik el kislányaikat.
  • A Valovi rap című klip a társadalomban meglévő óriási távolságokat akarja megmutatni a valóságshow-k és a cigány fiatalok világának ütköztetésével. A klipben körülbelül harminc roma fiatal mondja el véleményét a valóságshow-król.


szólj hozzá: Valovi rap