Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vizsgálják, hogyan kerülhetett hiba a mesekönyvekbe

Képzeljük el, hogy egy könyvtáros kezébe kerül egy nyomdai és nyelvhelyességi hibákat tartalmazó gyerekkönyv, a könyvtáros ezt követően nyilatkozik az egyik legnagyobb hírszolgáltatónak és a nem éppen minőségi kiadványok ügyéből hír lesz! Elég valószínűtlennek tűnik, hogy ez megtörténjen.

0 Tovább

Kiskorú az új Disney hercegnő

Új Disney hercegnő születik: I. Zsófia azonban az eddigiektől eltérően nem egy felnőtt, férjezés előtt álló hajadon, hanem egy óvodáskorú kishercegnő. A Sofia the First című televízióra készült filmmel és egy abból kinövő animációs sorozattal a Disney a 2-7 éves gyerekeket célozza meg, akiket nyilván egyszerűbb egy kortárs hercegnővel elvarázsolni, mint egy idősebbel, aki számára a fő kihívást az jelenti, hogy végre összejöjjenek a nagybetűs Herceggel.

0 Tovább

Disney- és Pixar-bélyegekkel népszerűsítik a postát

Jó hír a bélyeggyűjtő gyerekeknek: az amerikai posta 2011-ben bélyegsorozatot bocsát ki a Pixar Animation Studio népszerű karaktereivel.

A Send a Hello c. sorozat nem előzmények nélküli: Art of Disney címmel már adott ki bélyegsorozatot a US Postal Service 2004 és 2008 között. Az eredeti tervek szerint három klasszikus témát (barátság, ünnep, szerelem) dolgoztak volna fel évente egy-egy bélyegíven, de a sorozat népszerűsége miatt a USPS bővítette a szériát: így 2007-ben a fantázia, 2008-ban pedig a varázslat témája kaphatta a főszerepet a bélyegeken.

Az Art of Disney sorozat Barátság c. íve (2004)

A korábbi sikerekre alapozva ismét közös vállalkozásba kezd idén augusztusban a posta és a filmstúdió. Újabb bélyegeket adnak ki, ezúttal a Pixar karaktereivel. A húsz bélyegből álló íven Villám McQueen és Matuka (Verdák, 2006); Remy és Linguini (L’ecsó, 2007); Buzz és a háromszemű űrlények (Toy Story, 1995); Wall-E (Wall-E, 2008); Carl Fredricksen és Dug kutya (Fel!, 2009) figurái találhatóak majd.

A Send a Hello c. sorozat bélyegei (2011)

A filatéliával foglalkozó blogok általában üdvözlik az újabb animációs sorozatot, és remélik, kedvet hoz a bélyeggyűjtéshez a gyerekek körében.

A bélyeggyűjtés történetéről, technikájáról a Magyar Posta oldalán olvashatunk részletesen. A színvonalas bélyegei miatt nemzetközi elismertségű Magyar Posta havonta egy alkalommal pedig bélyegklubbal is várja az érdeklődő gyerekeket.

0 Tovább

Tévé helyett komolyzene

Bár azt ígértük, hogy a Gyerekszemle hétvégére tévéműsor-ajánlóval jelentkezik, ezen a hétvégén olyan szerény a felhozatal, hogy ezt most kihagynánk.

Viszont novemberben újra kiadták dvd-n és blue-rayen az egyik kultikus Disney-filmet, az 1940-es Fantáziát, és annak átdolgozását, a 2000-es változatot. A Fantázia a komolyzene nagy klasszikusait eleveníti meg képekben. A zeneműveket rövid animációs blokkokban dolgozza fel, melyeket Miki egér konferál fel, és köt össze.

Továbbkattintva néhány jelenetet válogattunk össze a két változatból.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek