Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szexizmussal vádolják a LEGO-t

A LEGO 2012-es nagy dobásának szánt LEGO Friends meglehetősen vegyes fogadtatásra talált. Karácsony előtt jelentek meg a lányoknak tervezett termékcsoport reklámjai, a szülőkkel való első találkozásuk azonban nem mondható kifejezetten pozitívnak: sokan ugyanis szexistának tartják a LEGO új készletcsaládját.

12 Tovább

Ilyen volt 2011 - LEGO-n elmesélve

A színes építőkockákhoz, a legóemberekhez számos komoly, játékos vagy éppen vicces hír kötődött az elmúlt évben. A LEGO játékgyártó részt vett az űrkutatásban, megnyitotta újabb tematikus szórakoztató parkját, művészeket ihletett meg, de egy új terméke miatt megkapta a szexista jelzőt is.

0 Tovább

Ilyen, mikor apa legózik!

A gyerekkori legózásról talán mindenkinek vannak emlékei. Ebben a posztban most egy lenyűgöző példát mutatunk arra, hogy az egyik legnépszerűbb építőjátékból mi is készülhet az űrhajókon és a rendőrállomásokon kívül rengeteg munkával és kreativitással.

A New York-ban élő kétgyerekes családapa, grafikus dizájner Mike Doyle kizárólag LEGO-elemek felhasználásával épített egy viktoriánus házat. Nagyjából 110-130 ezer fekete, fehér, sötét és világos kékesszürke elemből 600 óra alatt épült meg a Victorian on Mud Heap.

Nagyobb méretért kattints a képre!

0 Tovább

A klasszikus játékok és a legújabb trendek találkozása

Generációk gyerekkorát kísérte már végig a rajztábla és a LEGO, most mindkettőnek elkészült a legújabb trendeknek megfelelő változata.

Ez a fából készült laptop az i-Wood. A képernyőjére és a billentyűzetére krétával írhatnak, rajzolhatnak a gyerekek, a touchpad helyén pedig krétákat lehet tárolni. Kicsit megidézi a nagy- és dédszülők iskolaszerének, a palatáblának a hangulatát: a rendeltetése ugyanaz, csak a külső változott meg jelentősen.


0 Tovább

Legózás az űrben

Utoljára lőtték fel az Endeavour űrhajót. Önmagában már ez a hír is izgalmas, de az Endeavour egyik asztronautája egy érdekes kísérlettel is készült a gyerekeknek. A szokásos rakományon kívül ugyanis most először gyerekjátékot is szállított: a LEGO űrhajós szettjét. A kockákkal nem földi környezetben az a Cady Coleman épít először, akinek áprilisban már bejárta a netet az a videója, melyen a súlytalanság állapotában fuvolán játszik.

0 Tovább

Háztartási LEGO

Ha valaki úgy érezné, hogy a lakásban járva nem elég a talpába fúródó legóforgács, hanem ennél több kell a családnak, akkor...

... a fürdőszobában használhat LEGO-szappant:


0 Tovább

Elképesztő növekedésssel a LEGO lett a világ negyedik legnagyobb játékgyártója

A dán játékgyártó LEGO 2010-ben az előző évinél 69%-kal magasabb, összesen 3,72 milliárd dán koronás (133,97 milliárd forint) nettó nyereséget könyvelhetett el - jelentette be a vállalat vezetője, Joergen Vig Knudstorp március 3-án.

Joergen Vig Knudstorp

Európa vezető játékgyártója éves jelentésében 37,3%-kal magasabb, 16 milliárd koronás bevételről számolt be. A LEGO értékesítései az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Kelet-Európában növekedtek jelentős mértékben az előző évben, világpiaci részesedése 4,8%-ról 5,9%-ra ugrott. Ezzel a gyarapodással a LEGO a tavalyi ötödikről idén a világ negyedik legnagyobb játékgyártójává léphetett előre.

0 Tovább

Továbbfejlesztett LEGO Japánból

A japán MUJI már több olyan sorozatot is készített, melyben a LEGO és a papír kombinálásából különböző figurákat építhetünk. A MUJI kreatív csomagjai csak néhány országban kaphatók (pl. Olaszországban, Franciaországban, Hongkongban). Érdekes kísérlet, kíváncsiak lennénk, a magyar legózók hogyan fogadnák.

0 Tovább

LEGO-város félmillió kockából

Most szombaton és vasárnap a Koc-ka-land baráti társaság a Klauzálházban (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.) tartja a LEGO-építményeiből válogatott kiállítást.

A kiállításon többek között működő vonatokat, középkori csatákat, hatalmas LEGO-várost, Star Wars-jeleneteket csodálhatnak meg az érdeklődök. De lesz játszóház a gyerekeknek, és persze LEGO-vásár is.

 

Nyitva tartás: november 6-7. 10-19 óra

Jegyárak: gyerekeknek 400 Ft, felnőtteknek 600 Ft

 

Ízelítő a Koc-ka-land alkotásaiból:

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek