Utoljára lőtték fel az Endeavour űrhajót. Önmagában már ez a hír is izgalmas, de az Endeavour egyik asztronautája egy érdekes kísérlettel is készült a gyerekeknek. A szokásos rakományon kívül ugyanis most először gyerekjátékot is szállított: a LEGO űrhajós szettjét. A kockákkal nem földi környezetben az a Cady Coleman épít először, akinek áprilisban már bejárta a netet az a videója, melyen a súlytalanság állapotában fuvolán játszik.

A különleges körülmények miatt az asztronauta egy átlátszó dobozban fog legózni, hogy az apró elemek ne szóródjanak szét az állomáson. Az űrbéli legózással Coleman célja, hogy megmutassa a gyerekeknek, mi történik a tárgyakkal a lebegés közben. Mivel Coleman LEGO-szettje a Földön is beszerezhető, ezért a gyerekek (és a felnőttek is) összerakhatják, és összehasonlíthatják a földi és az égi építés eredményt.

A képre kattintva elérhető az űrhajós szett képgalériája.

A LEGO és a NASA közös projektjének, a LEGO Bricks in Space-nek a honlapján a gyerekek az űrkutatással kapcsolatos játékokat, érdekességeket találhatnak, a tanároknak pedig szeptembertől érhető majd el az oktatásban hasznosítható ötletcsomag.

  

Kövess minket Facebookon is! :)