Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kemény szabályokkal védené a gyerekeket a készülő Btk.

Egy hete nyilvános a Nemzeti alaptanterv vitairata, a héten megjelentek róla az első összefoglalók. Magyarország védelme mindenki kötelessége - ez az egyik fő üzenete a 2013-tól életbe lépő új Nemzeti alaptantervnek. A tanterv szerint kell majd tanulni táncrendet, megtanítják az internet kritikus használatát, a mértéktartást, az állampolgári kötelességtudatot. Aki a teljes szövegre kíváncsi, itt olvasgathatja, de véleményezheti is március 2-áig.

Az előző héten írták:

0 Tovább

Nyerj társasjátékot!

Kedves Olvasók!

A Gyerekszemle Facebook-csoportja túllépte az ötszáz tagot. Itt szeretnénk megköszönni, hogy rendszeres követői vagytok a blognak. Sok levél érkezik tőletek, melyben megírjátok javaslataitokat, ötleteiket - ezeket továbbra is várjuk.

A Facebook-csoport félezer fősre bővülését pedig egy játékkal ünnepeljük meg. A Marbushka Játékmanufaktúra Nénik a törülközők alatt című társasjátékát sorsoljuk ki június 18-án, szombaton 18 órakor Facebook-csoporttagjaink között.

Ha szeretnél nyerni, csatlakozz te is a csoporthoz! :-)

Kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

A Facebook is csatlakozik a pedofilvadászathoz

A világ legnépszerűbb közösségi oldalának működtetői hamarosan pedofil képek és elveszett gyermekek után is kutatni fognak a feltöltött fotók elemzésével. Ezt a Facebook technológiai vezetője, Bret Taylor jelentette be csütörtökön a cég adatkezelését firtató amerikai szenátusi meghallgatás során - számolt be az AFP hírügynökség. Taylor nyilatkozata szerint vállalata a Microsofttal és az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központjával együttműködve végzi majd a fotók vizsgálatát.

A Facebookra feltöltött fotók elemzéséhez a Microsoft PhotoDNA nevű technológiáját fogják használni, amellyel a szoftveróriás saját szolgáltatásai, például a Bing kereső és a SkyDrive online tárhely esetében is kiszűrik a bűncselekményekhez kapcsolódó felvételeket. A gyermekvédő központ adatbázisával eltűnt kiskorúak után kutakodnak majd a közösségi oldalon.

0 Tovább

Zaklatják a gyereket az interneten!

Egyre több az öngyilkos tinédzser - 4 tipp a zaklatások kivédésére.

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb problémát jelent, hogy a gyerekek a közösségi oldalak és a csevegőprogramok használata során ki vannak téve nem csak a felnőtt szexuális ragadozók zaklatásának, de saját kortársaik kegyetlenségeinek is.

1 Tovább

Miért likvidálja a Facebook a 13 év alattiakat?

Mozelle Thompson, a közösségi portál adatkezelési tanácsadója csütörtökön az ausztrál parlament kiberbiztonsági bizottsága előtt bejelentette, hogy a Facebook naponta 20 ezer gyereket töröl felhasználói közül, mert nem érik el az előírt alsó korhatárt. Thompson ugyanakkor hozzátette, a kigyomlálási eszközeik "nem tökéletesek", ugyanis nincs kidolgozott módszerük a 13 év alattiak kiszűrésére. A Facebookon a szabályok szerint ugyanis 13 év alatt nem lehet regisztrálni, viszont nem ellenőrizhető egyértelműen, hogy a gyerekek a valóságnak megfelelően töltik-e ki az adatlapot. "Vannak, akik hazudnak. Vannak, akik nincsenek 13 évesek" - fogalmazta meg a problémát Thompson.

Az internet csapdáinak kitett kiskorúak kapcsán Minnesota demokrata szenátora, Al Franken nemrég levelében arra kérte Mark Zuckerberget, hogy módosítson a Facebook személyesadat-kezelési politikáján. A levélben többek között az áll, hogy a Facebook jelenlegi szabályai miatt 13 millió 18 év alatti felhasználó a felnőttekhez hasonlóan oszthat meg magáról személyes információkat. Ők vannak kitéve leginkább a Facebookon is előforduló "ragadozóknak", az internet veszélyeinek, nem lehet megengedni, hogy naivan bárkivel megoszthassák telefonszámukat, lakcímüket.

6 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek