Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A melegházasság témája nem gyereknek való?

Egy konzervatív csoport, a One Million Moms kiborult egy melegházasságról szóló képregényen, és arra szólította fel a forgalmazót, a Toys 'R' Ust, hogy vegye le a polcokról a Life with Archie vonatkozó számát.

0 Tovább

Gyászjelentéseket író fiúról és ingerlékeny kutyáról szólnak az év legkiválóbb gyerekkönyvei

Egy tegnapi ünnepségen hirdették ki az American Library Association éves díjazottjait, többek között a Newbery- és a Caldecott-éremmel kitüntetett gyerekkönyveket is. A gyerekkönyvtárosokból álló zsűri döntése alapján Jack Gantos regénye és Chris Raschka képeskönyve bizonyult a legjobbnak.

0 Tovább

A harmadik világ játszóterei

A Reuters fotósorozatán a harmadik világ gyerekei játszanak nem éppen EU-szabvány környezetben.

Thaiföld

A hónapokig tartó thaiföldi áradásokban közel hatszáz ember vesztette életét, komoly veszélyt jelentett a vízbe került mérgező ipari és háztartási hulladék, az elhullott állatok. A szeptemberben készült képen egy kislány úszik a kiáradt folyóban.

0 Tovább

Minimalista Piroska és a farkas

A Piroska és a farkas valószínűleg egyike azoknak a meséknek, melyeket már kívülről tud minden gyerek. Az Y Recuerda (nagyjából: És emlékezz) c. kis könyvecske Juanjo Oller spanyol illusztrátor munkája, melyben a Grimm-klasszikus ihlette történet egyetlen szó nélkül, mindössze három szín felhasználásával elevenedik meg. A letisztult, szellős képek és a kevés szín együtt különleges (már-már hátborzongató) hangulatot keltenek.

0 Tovább

Készíts saját képregényt!

Korábban már ajánlottunk egy képeskönyvkészítő programot. Most olyan igyenes online alkalmazásokat válogattunk, melyekkel képregényeket hozhatunk létre.

A Marveltől három képregénykészítő programmal is játszhatunk. Az egyikkel, a Superhero Avatar Creatorrel a kiadó népszerű szuperhőseinek (pl. Pókember, Rozsomák, Elektra, Hulk) elemeiből kombinálhatjuk saját karakterünket.

0 Tovább

2010 legjobb gyerekfotósai

A National Geograpic Kids nemzetközi fotóversenyének 2010 végén volt az eredményhirdetése. Az amerikai és kanadai gyerekfényképészek lebilincselő nyertes képeit mi is megmutatjuk.

Kategória: Állatok

Első helyezett: Evan Jackson, 11 éves, Ojai, California

 

Második helyezett: Willa Morgan, 11 éves, Poulsbo, Washington

 

Kategória: Táj

Első helyezett: Izabella Ksiazek, 8 éves, Union, New Jersey

 

Második helyezett: Trevor Currie, 12 éves, Kirkwood, Missouri

 

Kategória: Emberek

Első helyezett: Sophia Foppa, 11 éves, New Orleans, Louisiana

 

Második helyezett: Kate Bartschat, 13 éves, Stanford, California

 

Kategória: Humor

Első helyezett: Amalie Batchelder, 14 éves, Mt. Dora, Florida

 

Második helyezett: Laura Bleacher, 15 éves (14 a versenyre jelentkezéskor), Conestoga, Pennsylvania

 

0 Tovább

Az év amerikai gyerekkönyve

Odaítélték a Caldecott-medált: az Amerikai Könyvtárak Szövetségéhez tartozó ALSC (Association for Library Service to Children) 1937-ben alapította a díjat, mely azóta az amerikai gyerekkönyvkiadás egyik legrangosabb elismerésének számít. Az ALSC 15 tagú bizottsága minden évben megválasztja az év képeskönyvét. Idén Erin E. Stead illusztrátor és Philip C. Stead szerző A Sick Day for Amos McGee című könyvét ítélték a legjobbnak.

A 19. századi angol illusztrátorról, Randolph Caldecottról elnevezett díjra olyan könyvek jelölhetőek, melyek megfelelnek a magas szakmai elvárásoknak, az elmúlt évben adtak ki az Egyesült Államokban angol nyelven, és az illusztrációik eredeti munkák. Az alkotóknak pedig amerikai állampolgárnak vagy rezidensnek kell lenniük.

Képek forrása: http://philipstead.blogspot.com/, http://www.nytimes.com/

0 Tovább

Készíts saját mesekönyvet!

Az ArtisanCam célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozza a művészeteket: az egyik ingyenes programjával, a Picture Book Makerrel például házi képeskönyvet készíthetünk. A programban megtervezhetjük az első és a hátsó könyvborítót, valamint hat belső oldalt. A program ehhez különböző háttereket, állatokat és díszítőelemeket kínál, a billentyűzet segítségével pedig történetet is írhatunk a saját könyvünkbe.

A Picture Book Maker segítségével kicsit belekóstolhatunk a könyvszerkesztésbe: mi döntünk arról, hol helyezkedjen el a szöveg, vagy éppen, hogy milyen arányai legyenek az illusztrációnak, milyen tevékenységet végezzenek az állatok. A képeskönyv összeállítása után választhatunk: elmenthetjük az ArtisanCam galériájába (ahol egyébként sok, mások által készített könyvet végiglapozhatunk), elküldhetjük e-mailben ajándékként, és természetesen ki is nyomtathatjuk vagy akár el is vethetjük.

A programba viszont sajnos nem tölthetük fel saját képeket: csak az alkalmazás tartalmát használhatjuk a könyvhöz, ezért a lehetőségeink viszonylag szűkösek. De például a betűk méretén vagy stílusán sem változtathatunk. Ennek ellenére egy-két képeskönyv megszerkesztéséig kifejezetten szórakoztató a gyerekek kreativitását fejlesztő Picture Book Maker. Mindenkinek ajánljuk!

0 Tovább

Készíts családi fotókból saját gyerekkönyvet!

Ki ne akarna olyan gyerekkönyvet készíteni, melynek a főszereplője saját gyermeke? Ha valaki tényleg ki akarná próbálni magát egy ilyen könyv létrehozásában, remek ötleteket találhat hozzá az alábbi videóban. Egy ausztrál testvérpár, Lisa Hollier és Tracey Roper bemutatják, hogyan alkották meg családjukról készített fotóikat felhasználva új picture bookjukat, a Hullabazoo!-t.

0 Tovább

Képregényesített klasszikusok

Magyarországon szokatlan vállakozásként a Kossuth Kiadó a Port.hu médiatámogatásával hozzáfogott egy havonta megjelenő képregénysorozat kiadásához. A Klasszikusok képregényben sorozat köteteit alacsony áron, 1290 Ft-ért lehet megvásárolni a nagyobb újságárusoknál, könyvesboltokban. Egyértlemű, hogy a sorozat - hasonlóan a napilapok felnőtteknek szóló filléres regényakcióihoz - tömegekhez akar eljutni, kihasználva a klasszikus ifjúsági regények népszerűségét.

Az első kötetek Daniel Defoe Robinson Crusoe-ját, Mark Twain Tom Sawyer-ét, és Lewis Caroll Alice Csodaországban című regényét dolgozzák fel, egyenként nagyjából 80 oldalon.

0 Tovább

gyerekszemle

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek